artikel image vv leiden 2vvLeiden blijft maar verliezen en is hard op weg zwaar in de problemen te komen. Fred Filippo gaat er nog steeds vanuit dat de ommezwaai aanstaande is, maar was wel ‘zwaar teleurgesteld’ na de nederlaag bij LSVV’70.

Wie Leiden veelvuldig aan het werk ziet en de elftalfoto, welke vandaag zichtbaar is op deze website via Modeco Art, bekijkt moet zich in de ogen wrijven. Veel vaste basisspelers ontbraken en komen dan ook niet voor op de foto. Filippo moest flink improviseren.

,,Onze voorhoede was grotendeels afwezig. Rian Rosier en Robin Ravensbergen zouden al niet spelen en daar kwam Alex Meijers ook nog eens bij. Zijn vrouw stond op het punt van bevallen. Daarbij komt dat Erik Bakker en Marcel Onvlee ook niet konden spelen en doelman Mario van der Pluym missen we ook al weken. Hij heeft het wel geprobeerd in de warming-up, maar dat ging echt niet. Ondanks al deze ellende viel er wat te halen. Sterker nog; na de 0-1 hadden we de genadeklap moeten uitdelen.”

Zover kwam het niet voor de geplaagde formatie en tot overmaat van ramp werd het volgens Filippo’ vanuit het niets’ 1-1 in de tweede helft.

,,Er was niets aan de hand tot dat moment. Arwin Ax, die verder goed stond te keepen, maakte een beoordelingsfout en prompt kwam we in last. De laatste weken krijgen we een hoop onnodige goals tegen en dan weet je dat je moeilijke wedstrijden speelt. Okay, die 2-1 van LSVV was wel fraai. Maar, ik blijf erbij dat we het in de eerste helft hadden moeten beslissen. Met alle respect voor LSVV, maar daar mogen we niet van verliezen.”

Na een aardig begin van de competitie zit de klad er goed in bij het rood, wit en zwart uit Leiden. Een overwinning is dan ook hard nodig.

,,We hebben doordeweeks nog een groepsgesprek gehad. We waren het er allemaal over eens dat een ieder toch nog een stapje harder moest gaan lopen. Iedereen had er zaterdag ook zin in en was gretig. Maar op de een of andere manier wil het niet vlotten. We proberen het echt wel en het komt er ook wel aan. Anderzijds besef ik mij dat het steeds lastiger wordt om deze situatie te keren, want al die nederlaag zijn een inbreuk op het vertrouwen.”

Basisopstelling VV Leiden: Ax, Faas, S. Fokkema, Wansink, Hooidonk, W.Fokkema, Sjaardema, ?, Escudero, Bok, Hamerling.