HomeVoetbalnieuws-leidenRobin Ravensbergen: ,,Iedereen speelde ondermaats"

Robin Ravensbergen: ,,Iedereen speelde ondermaats”

-

artikel image_vv_leiden_1Voetbalvereniging Leiden is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd de aansluiting te houden met de middenmoot. Het verloor vrij kansloos op eigen bodem met 1-5 van het nog altijd ongeslagen SV Polanen.

De ploeg van trainer Fred Filippo kon de eerste twintig minuten goed meekomen met de Monsternaren, maar moest na de 0-1 uit een penalty direct de 0-2 verwerken en die klap kwam de Leidse ploeg niet meer te boven.

Het hele team was na het tweede doelpunt van slag, zo sprak Leiden-speler Robin Ravensbergen over dat moment: ,,De ballen werden opeens door iedereen zomaar ingeleverd, waardoor de rust in het spel verdween. Er was niets aan de hand na die 0-1, maar als je dan direct daarna die 0-2 er overheen krijgt, weet je dat het lastig gaat worden, zeker als de ploeg van streek raakt. We gingen nog op zoek naar een doelpunt, maar we waren niet gevaarlijk genoeg om de aansluitingstreffer te kunnen maken. De tegenstander liep in de rest van de wedstrijd dan ook uit naar uiteindelijk vijf doelpunten. Tussendoor kregen wij nog wel een penalty, die benut werd door Rian Rosier. Erg jammer dat we toch hebben verloren; ik vind dat we gewoon een goed voetballende ploeg hebben, maar het komt er dit seizoen nog niet helemaal uit. Misschien komt dat omdat we maar zelden in een vaste opstelling spelen vanwege afwezigen. Als we de tweede helft van het seizoen in een vaste opstelling spelen, denk ik dat we veel punten kunnen pakken.’’

Fred Filippo had vanaf de kant gezien dat Leiden een kansloze wedstrijd speelde. ,,Natuurlijk zou het een andere wedstrijd hebben kunnen zijn wanneer Marcel (Onvlee, red.) bij 0-0 die kans afmaakt. Maar eigenlijk was dat gevaar ook het enige van onze kant. We kwamen niet in de wedstrijd en verloren op de facetten kwaliteit, beleving en strijd. Ik kan werkelijk geen naam noemen van iemand die zijn niveau haalde. Dit was onze minste vertoning tot nu toe. Voor ons komen er nu een aantal cruciale duels aan. Als we niet nog verder weg willen zakken, zal er vanaf nu gewonnen moeten worden. We blijven in elk geval bij elkaar als groep, in voor-en tegenspoed. Nu moeten we ons met zijn allen gaan oprichten en deze wedstrijd zo snel mogelijk naar de vergetelheid brengen.”

In het morskwartier wordt gehoopt op een spoedige terugkomst van de al weken geblesseerde Mario van der Pluym. Niet enkel zijn keeperskunsten staan als een paal boven water, maar zijn sturing wordt ook node gemist. Filippo: ,,Absoluut waar. Maar deze week kon hij nog niet uittrappen bijvoorbeeld, dus vandaar dat we nog even geduld moeten hebben met hem.”

Volgend weekend speelt VV Leiden buitenshuis tegen stadgenoot LSVV’70 op de Kikkerpolder. Een belangrijk duel voor beide ploegen, omdat zij zich op dit moment beide in de onderste regionen bevinden van de derde klasse B. Overigens kreeg de aanstaande tegenstander van VV Leiden afgelopen zaterdag eveneens flink op de broek: in Naaldwijk verloor de ploeg van trainer Wim Mugge met 5-0 van Westlandia.