artikel image_vv_leiden_1vvLeiden verloor met 2-5 van SEV. Vriend en vijand waren het er volgens Fred Filippo over eens dat vv Leiden veel meer uit het duel hadden moeten halen. ,,Een onvoorstelbare nederlaag”, sprak de trainer verbitterd.

Leiden kent al vanaf het begin van het seizoen personele problemen en ook nu moest er worden geïmproviseerd door Filippo. Daarentegen maakte Robin Ravensbergen weer speelminuten en toonde Leiden geen enkel ontzag voor de Leidschendammers.

Filippo kon het uren na het duel nog niet geloven dat zijn ploeg een fikse nederlaag moest slikken. ,,We kwamen op 1-0 door Rian Rosier en daarna kregen we legio kansen om de tweede, de derde en de vierde goal te maken. Bij de eerste de beste poging van hen, volledig uit het niets, was het plotseling 1-1. De wereld op zijn kop.”

De ex-speler van onder meer AZ had meerdere kansen gezien voor Marvin Bok, maar ook Rosier en Marcel Onvlee waren in scoringspositie gekomen. De gelijkmaker kwam tot stand na een grove beoordelingsfout van doelman Frans Bakker, die de nog steeds geblesseerde Mario van der Pluym verving.

Geheel mee zat het ook niet voor de roodwitten. ,,Nee, want Rian werd ondersteboven gelopen in de zestien door de keeper, maar dat volgens de scheidsrechter ‘niets’. Vervolgens blijven wij de betere ploeg, maar braken zij twee keer uit via de counter en sta je volledig ten onrechte op 1-3. Het was klasse dat we er toch voor bleven knokken en op dat moment was het geloof er nog steeds. Zeker toen ‘Bokkie’ scoorde na een gelost schot van Ravensbergen.
De aansluiting was er en vervolgens krijgen wij weer een belachelijke goal tegen. Een inschattingsfout opnieuw. Tja, toen was het wel gedaan met ons.”

Door het resultaat bleef vv Leiden in de gevarenzone, een plaats die ook de trainer niet had verwacht. ,,Dit keer werden we afgestraft op de bekende voetbalwet. Als je ze zelf niet maakt, doet een ander dat wel. Met zeven uit acht staan we lager dan gehoopt en verwacht. Ondanks die magere cijfers moeten we nu niet raar gaan doen. Dit komt zeker te weten goed, hoewel het natuurlijk wel zo is dat er steeds meer onzekerheid in kan sluipen. Hoe langer succes uitblijft, hoe moeilijker het wordt. Maar wanhopen doen we hier niet.”

Leiden verloor de laatste drie duels en weet nog maar vier ploegen onder zich, waaronder de andere Leidse ploegen die elkaar volgende week gaan treffen. De mannen van Filippo gaan naar Die Haghe, een ploeg die negen punten meer heeft en afgelopen zaterdag een puntendeling overeen kwam met Westlandia (0-0). Een ploeg waar tegen vv Leiden de laatste zege op wist te behalen, tijdens het feestweekeinde in de sleutelstad.