De pasgeboren zaterdagtak van DoCoS opende met een eclatante zege op Football Factory (7-0), ook al een Benjamin in het Leidse regiovoetbal. Over de waarde van de ruime zege is men bij de ploeg uit de Leidse Mors erg voorzichtig.

 

Onze redactie sprak met elftalbegeleider Bert Peet van DoCoS en met trainer/speler Pieter van Schie over de wedstrijd die geen wedstrijd werd.

 

Van Schie: ,,We haalden met 1-0 de rust en dus waren we niet kansloos. Na de 2-0, een penalty, was het over en uit en zakten we conditioneel door de ondergrens. We hadden dertien man aan boord, terwijl ik uitging van achttien man. De wedstrijd eindigden we met tien man vanwege blessureleed. Tja, het is dus allemaal erg krap momenteel bij Football Factory.”

 

Peet was blij met de ruime zege, maar waagde zich niet meteen aan gewaagde uitspraken. ,,Dit was niet echt een graadmeter. Zij hadden duidelijk een conditionele achterstand en in de tweede helft hadden we dan ook geen kind aan deze tegenstander. Die Poulina is een prima voetballer, maar verder stelden ze erg teleur. Wij hebben in de beker tegen Wilhelmus al laten zien dat het beter en beter gaat en makkelijk scoren. Er zit voor dit niveau best voetbal in onze ploeg, maar de overwinning zegt me nog niet heel veel.”

 

Football Factory moest het veld bij de buurman dus met de staart tussen de benen verlaten, maar Van Schie behield zijn positivisme.

 

,,We moeten wachten op studenten die er bijkomen. Vooralsnog is het nog erg fragiel bij ons, maar ik geloof er heilig in dat het allemaal wel zal bijtrekken. Jammer dat we nog steeds geen overwinning hebben kunnen boeken bij een competitiestart in ons bestaan. Het is momenteel een mentaliteitskwestie. We hoeven hier echt niet zo dik te verliezen. DoCoS is een aardig team, maar geen wereldelftal. Het zegt echter genoeg dat Rocky (Poulina, red.) en ik met de leeftijd van 36 en 38 de kar moeten trekken.”

 

DoCoS kwam dus goed uit de startblokken, maar volgens Peet stond er ook spanning op de benen bij zijn jonge ploeg. ,,Het is toch de eerste wedstrijd en daar moesten ze mee dealen. Gelukkig was het na 2-0 klaar is Kees. Daarna speelden we aanmerkelijk vrijer.”

 

De zevenklapper kwam tot stand via Chris van Empel (2), Job Eshuis (2), Melvin van Gent, Jorrit Gravekamp en Danny Pieterse. Volgende week krijgt DoCoS met Woubrugge een zwaardere testcase, terwijl Football Factory de degens gaat kruisen met VVSB, een ploeg die zichzelf kansen toedicht voor een plek bij de bovenste vier.