Een uur lang kon Football Factory het aardig bolwerken bij Blauw Zwart, maar daarna zakte de ploeg van Pieter van Schie door de hoeven. In Wassenaar gaf het scorebord een 6-0 score aan voor de thuisploeg.

 

Van Schie had geen eenzijdige wedstrijd gezien. ,,Als je de uitslag ziet dan zou je dat zeggen. Wij zijn echter weldegelijk in de gelegenheid gekomen om hen het lastig te maken. Al eerder dit seizoen kenden wij een breekpunt en dat was nu weer het geval. Lange tijd stond onze organisatie en konden we ze vrij eenvoudig van het doel weghouden. Vlak voor rust verscheen Marcus Persson zelfs voor hun keeper en was de 1-1 mogelijk geweest. Een indirecte vrije trap vanaf vijf meter schoten we net naast. Jammer, want dan sta je gewoon gelijk halverwege bij een kampioensploeg.”

 

Blauw Zwart leek toch in last te komen, omdat men in de tweede helft met tien man verder moest. ,,Dat was na ruim een kwartier. Een speler maakte een slaande beweging naar onze doelman en op dat moment kreeg ik het idee dat er wat te halen viel. Niets was minder waar. Op de een of andere manier denk ik dat de scheidsrechter zijn beslissing wilde compenseren, door Blauw Zwart een penalty te geven. De 2-0 werd ons te machtig en het leek wel of zij een man meer hadden.”

 

Van Schie vervolgt: ,,Ik moet wel eerlijk bekennen dat zij prima veldspel op de mat wisten te leggen. De ruimtes werden professioneel benut en daar hadden we na de 2-0 geen verweer meer tegen. Conditioneel trokken we het niet meer en dan wordt het uiteindelijk toch nog een grote uitslag. Van Blauw Zwart konden we nooit winnen, maar toch hebben we het hen lange tijd moeilijk gemaakt. We kregen zelfs complimenten van de toeschouwers en toegedicht dat wij zevende of zo moeten kunnen worden. Het was trouwens wel leuk om voor veel publiek te spelen. Dat zijn wij niet gewend. Dat wordt straks pure winst in de omzet als ze naar ons toekomen, want ze schijnen ook veel volgers te hebben in uitwedstrijden. Dus we gaan toch nog winst tegen ze pakken later in het seizoen.”