FC Rijnland heeft flink uitgehaald tegen rode lantaarndrager Leidsche Boys. Op Sportpark De Vliet werd het maar liefst 0-8. Daarmee was Rijnland-trainer Ronald Mink bijzonder in zijn nopjes. Vooraf hielden de geelgroenen al rekening met een overwinning, maar deze viel groter uit dan verwacht.

 

Dat alles had te maken met het spel van de bezoekers. ,,We bleven keurig in positie spelen, we voerden onze taken uit en deden geen gekke dingen”, aldus Mink. Voor rust was het al 0-3 voor de uitspelende ploeg. Na rust deed Leidsche Boys-trainer Jack Manuputty een aantal omzettingen, wat gelijk een beter veldspel opleverde. Zowaar zochten de Boys de aanval, maar tot doelpunten leidde het niet. Toen eenmaal de 0-4 viel, was het gebeurd met de gastheren. De bezoekers liepen daarna probleemloos uit naar de 0-8 eindstand.

 

,,Het zit hem toch in een aantal jongens dat het op beslissende momenten laat afweten, en we hebben niemand die ze er inschiet. Dat missen we bij de Boys nu eenmaal”, aldus Manuputty. Bij FC Rijnland daarentegen ziet trainer Mink de toekomst zonnig tegemoet: ,,Allereerst heb ik de puntjes op de i gezet: op tijd komen, mobieltjes uit, van die dingen. Dat was wel nodig’’, vindt de oer-Rijnlander die zelf jarenlang uitkwam voor de Morschbewoners. Hij ziet zijn team wel op de vierde of vijfde plek belanden. Mink had wel een goed woordje over voor de tegenstanders: ze bleven voetballen, maakten geen nare overtredingen, en de enige gele kaart viel nog aan eigen zijde ook.

 

Manuputty liet weten dat, hoewel dat hij een beter team tot zijn beschikking heeft dan voorheen, de vierde klasse kwalitatief een stuk beter is geworden. Ondanks de nederlaag blijft hij echter optimistisch: ,,Het blijft nog altijd leuk om met de gasten te werken, en ik hoop dat het allemaal positief blijft, dat we blijven voetballen en dat de tegenstander ons graag ziet komen.’’        

 

Bij FC Rijnland maakten Daaf Mink (2x), Stefan Disselvelt (2x), Mike van Leeuwen, Janus van Putten, Mike van Koppen en Jeffrey Smeelen de doelpunten. FC Rijnland haalde vorige week ook al uit tegen Bernardus en is tot dusverre de meest productieve ploeg (!!) van de vierde klasse A. Voorzitter Wim Pikaar kende wel eens mindere tijden van zijn eerste elftal en geniet met volle teugen.