Vorig jaar verloren de Leidsche Boys nog met 9-2 van Bernardus in de beker, nu werd het op het terrein van de Leidenaren slechts 2-3 inhet voordeel van Bernardus.

 

Trainer Jack Manuputty had logischerwijs op een beter begin gehoopt in de vierde klasse van zijn team, maar was desondanks niet ontevreden over het vertoonde spel.

 

Manuputty: “Ik denk niet dat het een terechte overwinning van Bernardus was. Wij kregen de eerste grote kans en hadden toen al op voorsprong moeten komen. Uit een onterecht gegeven vrije trap kwamen we op achterstand. Na de 0-2 vochten we ons nog goed terug en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Michael Hamaker. Helaas kregen we vlak daarna weer een doelpunt tegen en kon het doelpunt van Patrick Oomen niets meer aan het resultaat veranderen.”

 

Toch was er optimisme bij de trainer van de Boys: ,,We willen meedoen voor een plaats in het linkerrijtje en dat kan. Het team wordt steeds beter, er is meer concurrentie binnen de selectie en de instelling vandaag was goed. Wellicht zit er wel een periodetitel in. Ik hoop ook dat de scheidsrechters ons dan wat serieuzer gaan nemen.”

De eerste stap naar deze doelstellingen kan zondag gezet worden, wanneer de derby tegen Roodenburg op het programma staat in Leiden-Noord (zie ook onder tab Redactioneel, stads-en streekderby’s).

 

door: Richard Guffen