donderdag, april 18, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Geert Jan Jonk: ,,Na Duindorpse penalty sloop de angst erin.’’

Geert Jan Jonk: ,,Na Duindorpse penalty sloop de angst erin.’’

-

Na nul punten uit drie wedstrijden wist LSVV ’70 in het vierde competitieduel ook geen punten te pakken. Dit keer was Duindorp te sterk voor de ploeg van Wim Mugge in Den Haag (5-2).

Toch mocht de ploeg niet ontevreden zijn over het vertoonde spel. Zeker het eerste halfuur speelden de Leidenaren goed voetbal. Het kwam dan ook terecht op voorsprong door een kopbal van Jonk. Een prima begin voor LSVV, waarbij een tweede goal ook verdiend zou zijn geweest. Een gemiste penalty door Duindorp op het halfuur zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. De Hagenaren waren na dat moment de betere ploeg en maakte ook het spel. Nog vóór rust boog Duindorp de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

DSC 0022Na rust werd er zoveel ruimte weggeven door LSVV, dat de thuisploeg eigenlijk op vrij makkelijke wijze de wedstrijd kon beslissen vroeg in tweede helft. Christina zorgde vervolgens nog voor de aansluitingstreffer, maar de illusies waren volledig verdwenen bij de 5-2.

LSVV’er Geert Jan Jonk gaf na de wedstrijd aan dat hij tevreden was over eerste dertig minuten. ,,Het leek wel of we na de onterecht gegeven penalty onder de indruk raakten van het spel van onze tegenstander. De penalty werd gestopt door onze keeper, maar daarna was de pit er volledig uit. Helaas begonnen we ook niet geconcentreerd genoeg aan de tweede helft, waardoor de wedstrijd snel beslist werd. Dit was gewoon een zespunten wedstrijd, aangezien Duindorp voorafgaand aan het duel nog puntloos was. Hopelijk pakken we volgende week wel de punten tegen Loosduinen, want dan kunnen we weer een beetje omhoog kijken op de ranglijst.’’

Loosduinen won ook nog geen duel, maar speelde al wel tweemaal gelijk. Dit onder meer tegen Polanen, een ploeg die LSVV eerder ruim te machtig was (1-4). Andermaal een belangrijk duel dus voor de studentenploeg die nu samen met VCS nog puntloos is. Die ploeg kreeg er dit weekend met 1-10 van langs.