HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV ’70 verliest met afgetekende cijfers van Westlandia

LSVV ’70 verliest met afgetekende cijfers van Westlandia

-

artikel image_LSVV_2Zonder de geblesseerde aanvallers Alphert Christina en Peter van Diggele moest LSVV aantreden tegen het hoger geklasseerde Westlandia. In Naaldwijk zou de ploeg van trainer Wim Mugge graag voor een verrassing hebben gezorgd om zich zo wat meer uit de onderste regionen te ontdoen, maar zo liep het niet helemaal.

De Leidse Studenten Voetbal Vereniging kon de eerste helft meekomen met de tegenstander, maar kwam na een half uur spelen op achterstand uit een hoekschop, waarbij een Naaldwijkse middenvelder vrij mocht inkoppen. Na de rust liep de score pas echt op in het nadeel van de Leidenaren. De wedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor Westlandia.

LSVV-verdediger Erik van de Haak: ,,Erg jammer dat we de eerste helft zelf geen doelpunten konden maken; Westlandia en LSVV waren toen zeker aan elkaar gewaagd. Alleen schortte het aan de eindpass, die een aantal keer niet goed gegeven werd. Na rust waren we de scherpte en de concentratie kwijt en we kregen dan ook direct de 2-0 om de oren. Daarna was het eenrichtingsverkeer: Westlandia was de betere ploeg en zij konden op een gemakkelijke wijze de marge vergroten. Je ziet vandaag dat we Alphert en Peter gewoon missen voorin. Mohammed Maatoug doet het prima als vervanger hoor, maar hij speelt eigenlijk nog te weinig om op zijn top te kunnen spelen. Uiteindelijk was het gewoon een verdiende overwinning voor Westlandia en moeten we volgende week de punten pakken tegen VV Leiden. Ik denk wel dat de druk meer bij hun ligt, maar het wordt een leuke pot.’’

Ook trainer Wim Mugge vond dat zijn ploeg in de eerste helft nog ‘aardig’ mee balde en zag Freek Jansen bij een stand van 1-0 de lat raken.
,,Het stond goed aan onze kant in de eerste helft. In de rust dacht ik ook dat er nog wat te halen was voor ons, maar door een stommiteit valt de 2-0. Toen moesten we risico’s gaan nemen en dat pakte niet best uit. De wedstrijd was ondertussen al een formaliteit. Toch kreeg ook Stijn Kalsbeek nog een grote kans, oog in oog met hun doelman. Jammer, de 2-1 had nog hoop kunnen geven. Deze nederlaag is een klap, maar er is wel hard gewerkt. We zullen onze punten binnenkort tegen andere tegenstanders moeten gaan pakken.”

In speelronde 11 speelt LSVV in de ‘eigen’ Kikkerpolder een Leidse derby tegen VV Leiden. Opvallend detail: de thuisploeg behaalde al haar punten tot nog toe op eigen bodem.