Meerburg kon na de 1-0 overwinning op ROAC de goede lijn niet doortrekken. In de Veen werd met 3-2 verloren tegen Alkmania.

 

De promovendus had tegen Alkmania zoete herinneringen: naast dat beide teams promoveerden naar de derde klasse, wonnen de Meerburgers in de laatste editie van de bekerfinale met 3-2 van Alkmania. Zondag werd echter een onnodige nederlaag geleden met dezelfde cijfers. En dat was volgens de 32-jarige verdediger Johan Vermont volkomen hun eigen schuld.

 

Vooral in het eerste bedrijf konden de Rijndijkers, die Sander van Haastert misten door een blessure, het net niet vinden. Een vrije trap van de Alkemadenaren belandde pardoes achter doelman Dennis van Polanen (1-0). Vermont was verantwoordelijk voor de 1-1. Na een oponthoud van een kwartier -de arbiter werd na een blessure vervangen- was het opnieuw Vermont die de aandacht op zich vestigde. Dit keer echter in negatieve zin: hij werkte de bal in eigen doel (2-1). De 3-1 voor de thuisploeg deed het ergste vermoeden. A-junior Barry Verboon deed met zijn doelpunt (3-2) nog een duit in het zakje, maar de treffer kwam te laat om de Alkemadenaren te verontrusten.

 

,,Het was een koude douche, zeker als je beseft dat je zoveel kansen onbenut laat”, aldus Vermont . Volkomen onnodig dus”, besluit de routinier van Meerburg, die zijn ploeg nu terugvindt in de middenmoot van de derde klasse.