De laatste wedstrijd in poule 18 van de districtsbeker was voor Meerburg niet meer dan een oefenpartijtje. Het vlaggenschip van de club uit Zoeterwoude was al uitgeschakeld, net als tegenstander GONA.

 

SVC’08 had zich een dag eerder met een gelijkspel al verzekerd van de volgende ronde. Meerburg verloor de wedstrijd met 1-3 en kan zich nu volledig gaan richten op de competitie.

 

Meerburg-trainer Ben Kottenhagen gaf aan dat hij meer van zijn manschappen had verwacht. Zeker nadat Meerburg uit een vrije trap van Jelle Korbee op voorsprong kwam. Het was echter niet genoeg voor de Zoeterwoudenaren, want zij zagen hun defensieve fouten worden afgestraft door Gezonde Ontspanning Na Arbeid. De 1-3 was uiteindelijk terecht, vond Kottenhagen: ,,GONA heeft een hele aardige ploeg voor de tweede klasse. Ze spelen verzorgd voetbal en het was een verdiende overwinning.”

Over de competitie maakt Kottenhagen zich geen zorgen. ,,Wij zijn er klaar voor. We beginnen tegen FC Lisse uit en mogen het vervolgens opnemen tegen Voorschoten ’97. Na die wedstrijden weten we meteen waar we staan. Ik heb er alle vertrouwen in.”

 

Meerburg mag zich na de promotie van vorig seizoen dit jaar gaan meten in de derde klasse A bij de zondagamateurs.