HomeVierde klasseMeerburgMeerburg onder de voet gelopen op eigen veld

Meerburg onder de voet gelopen op eigen veld

-

Bij Meerburg was men al druk doende om de uitnodigingen te verzorgen voor de kraker over twee weken tegen dorpsgenoot SJZ, welke dan mogelijk om de toppositie in de derde klasse zou gaan. Meerburg moest dan vanmiddag wel winnen van laagvlieger SEP (Spel en Plezier), dat dit seizoen voor het eerst sinds zijn 60-jarig bestaan in de derde klasse uitkomt. Het was echter SEP die de thuisploeg in een slechte wedstrijd met 0-4 in het stof deed bijten.

Op het open en winderige complex was van enige combinatievoetbal geen sprake. De Delftenaren hadden achterin een boomlange vrije verdediger die de bal meestal blind zo ver en hoog mogelijk trapte richting het doel van Meerburg-keeper Jako Kortekaas. Meerburg beging de grote fout om mee te gaan met dit spelletje, zodat de centrale verdediger kon uitblinken, en Meerburg-aanvaller Jelle Korbee er verloren bij liep. De 0-1 ontstond dan ook uit zo’n lange trap van achteruit direct naar de rechterspits, die met een voorzet zijn spitsmaatje vond die deze geweldig afrondde met het hoofd. De 0-2 inde 29e minuut was treffend voor de onzekerheden bij de thuisspelers.
Voor trainer Ben Kottenhagen was het kwartier rusten te kort om de vele tekortkomingen door te nemen.

Na de rust ging Meerburg voor de snelle aansluitingstreffer en drukte de tegenstander terug op eigen helft, zonder dat het echt grote kansen creëerde. SEP benutte de ruimte die ontstond door die speelwijze en counterde in de 52e minuut naar de 0-3. Ze lieten in de tweede rondgang zien dat de ploeg wel degelijk over enkele goede spelers beschikt.

In de 70e minuut had de thuisclub via Jelle Moerman de 1-3 op zijn schoen, maar faalde jammerlijk op zo’n drie meter van het doel. Moerman: ,,Ik had hem moeten maken, misschien was het dan nog een wedstrijd geworden.” In de 80e minuut was het echter definitief gedaan na alweer een snelle counter: 0-4.

De Meerburg-trainer was teleurgesteld: ,,Wij hadden het vandaag niet. De slechtste wedstrijd tot nu toe. We zijn vergeten om van achteruit te voetballen en via de zijkanten door te komen. We hebben nogal wat blessures, maar dat is beslist geen excuus, want met deze ploeg hebben we de laatste vier wedstrijden ook gewonnen.”

Meerburg-speler Jelle Moerman, die de 1-3 had moeten maken, vond ook dat het vanmiddag helemaal niks was: ,,We waren niet scherp genoeg. We bewogen onvoldoende en onze grootste fout was om met hun spel mee te gaan. Na rust moesten we alles of niets spelen; het resultaat is bekend.”