Alex Jansen had één doelpunt op zijn naam staan in dit seizoen, maar tegen Haaglandia kwam daar een ontaard belangrijke treffer bij. Zijn snoeiharde kopbal betekende feest in de Kooi vanwege lijfsbehoud.

De van Alphia overgekomen speler kwam ook niet zo zeer voor de doelpunten, maar Jansens treffer zal in elk geval lang heugen.

,,Het was een strakke hoekschop en ik liep er simpelweg tegenaan. Ik geloof wel dat ze er blij mee waren, want ik kreeg bijna heel Roodenburg om mijn nek. Die 2-1 gaf een enorme ontlading. We moesten daarna nog even, maar hielden stand ondanks een minderheid op het veld. Helemaal super dat we in de tweede klasse blijven.

Heb je altijd vertrouwen gehouden in ene goede afloop of vond je dat er een wonder nodig was?

,,Ik heb wel altijd het idee gehad dat het nog kon, ook al stonden we lange tijd onderaan. Met rechtstreekse degradatie hield ik geen rekening, maar nacompetitie zat er wel in. Tja, en als je je dan in de laatste wedstrijd veilig speelt geeft dat een gevoel van enorme opluchting. Haaglandia was op voorhand een lastige kluif en na de 0-1 zakte de moed wel even in de schoenen.”

Hoe is de overstap van Alphia richting Leiden eigenlijk bevallen?

,,Dit is echt mijn club geworden. Ik woon weliswaar in Alphen, maar Roodenburg is op mijn lijf geschreven. Het is hier een mix van prestatie en gezelligheid en qua organisatie is het van geen kant te vergelijken met Alphia. Volgend jaar speel ik hier dan ook op zeker weer.”

De staf vertrekt en er komt een nieuwe trainer. Wellicht dus ook een aangepaste spelersgroep. Hoe zit jij daarin?

,,Het is bij mij niet bekend wie er komt of gaat. En weet je, daar ben ik ook niet mee bezig. Het schijnt hier al jaren zo te zijn dat spelers aangeven dat ze vetrekken, maar uiteindelijk blijven ze gewoon. Roodenburg is een mooie club om voor te spelen en we blijven in de tweede klasse. Dus wat is daar mis mee vraag ik mij af. Schrijf voor mij maar op dat dit een geweldige club is.”