HomeVierde klasseRoodenburgZondagtak Roodenburg: wel complimenten, geen punten

Zondagtak Roodenburg: wel complimenten, geen punten

-

Roodenburg liep tegen Altior tegen de vierde nederlaag op. In Langeraar werd er door de blauwzwarten met 3-1 verloren. Toch hoeft de brigade van trainer Ramon Paardenkooper zich niet te schamen. Met verzorgd voetbal was het juist de Leidse formatie dat haar visitekaartje afgaf.

Net als in de voorgaande wedstrijden ontbrak het echter aan een killerinstinct. De tegenpartij strooide na de uiterst positieve pot kwistig met complimenten, maar pakte wel de drie punten. Met twee doelpunten voor rust (2-0) leek het duel al beslist. Verdediger Rachid Oulgout realiseerde zich al in de rust dat er na de thee volle bak gespeeld moest worden: ,,Dat deden we dan ook, we speelden één op één. We domineerden, maar konden maar heel moeizaam het doel vinden. Ikzelf halveerde via een schot de achterstand (2-1).’’  Meer kreeg de ploeg uit Leiden er niet in.

Bijval kreeg de verdediger van trainer Ramon Paardekooper: hij vond dat zijn ploeg wel goed speelde, alleen ontbrak de finishing touch. Paardekooper: ,,Ik denk dat we in de tweede helft twaalf kansen hebben gehad. En dan heb ik niet over de tweede lijn, maar over kansen in het zestienmetergebied. Ik geloof dat de jongens van Altior in de tweede helft één keer over de helft zijn geweest en dat was in de laatste minuut gelijk raak: 3-1.” Daarnaast werd er door Roodenburg ook nog een strafschop gemist. Optimistisch blijft Paardekooper wel: ,,Als we een veelscorende spits zouden hebben, wandelden we zo door die vierde klasse heen. We krijgen complimenten zat, maar echt veel hebben we daar niet aan. We hebben nu wel de sterkste ploegen gehad, waarvan MMO de meeste indruk maakte. Ik denk dan ook dat we nu de punten gaan pakken.”

Daar zal Roodenburg dan mee moeten aanvangen in de stadsderby tegen DoCoS dat in balans was met MMO (1-1). De ploeg uit de Mors heeft vooralsnog vijf punten meer verzameld dan de ploeg uit de Kooi. Altior gaat door het resultaat fier aan kop.