artikel image Roodenburg 1Roodenburg verloor van Valken’68, maar ook van zichzelf. In de tweede helft raakte de ploeg van Patrick Kamperveen het spoor even bijster en Erwin Verkuylen hekelde het gedrag van een aantal van zijn medespelers.

Eerst maar eens gekeken naar de wedstrijd. 4-1, duidelijke cijfers en een kansloze middag?

,,Wij waren in de eerste helft zeker niet de mindere. Enkel hebben wij dit seizoen nogal eens te maken met de Wet van Murphy. Zo ook nu. De 1-0 viel binnen na een klutsbal, waardoor de koppies weer eens gingen hangen bij ons. Zo jammer, want ik denk zelfs dat we beter waren. In de tweede helft waren we onszelf niet meer en hebben we niet meer gevoetbald. Toen bleek dus dat er niets te halen viel.”

Wat gebeurde er zoal in de tweede helft?

,,Wesley Schreuder maakte een grove overtreding en kreeg een volkomen terechte rode kaart. Maar daarna was er een aanslag op Patrick Heijmans en daar werd geen rode kaart voor gegeven. Na afloop heb ik met Valken-supporters gesproken en zij waren het er ook geheel en al over eens dat zij ook verder hadden moeten gaan met tien man, maar de Valken-speler ( Robin Noort, red.) mocht blijven staan. Toen had je dus de poppen aan het dansen.”

Verkuylen was nog betrokken bij het Leidse doelpunt, nadat hij was weggestuurd door Alex Jansen. Het leverde een penalty op, maar de middag was toen al verziekt voor de technische speler.

,,Zeg maar gerust het hele weekend. Ik heb een vreselijke hekel aan schoppartijen en ben er strontziek van. Spelers moeten eens in de spiegel gaan kijken. Dit soort gedrag ben ik meer dan zat. En weet je ook waarom? We kunnen het wel en dat moeten we ook eens gaan laten zien. Ik vind dit ook heel erg lullig voor Patrick, onze trainer. Hij wil ons beter maken en dan krijg je dit. Okay, zij daagden ook uit. Maar daar moet je bovenstaan, ook al zit je in de hoek waar de klappen vallen. Voor onzinnige kaarten kopen wij niets.”

De stand op de ranglijst leert dat Roodenburg zich mag gaan opmaken voor een hele lastige klus.

,,Vanaf volgende week zal het beter moeten, wanneer RAS naar ons toekomt. Dat is nu al zo ongeveer een sleutelwedstrijd. Roodenburg heeft een prima selectie en ik heb het geloof in een positie in de middenmoot. Ja, nog steeds. Alleen zullen we vanaf nu onze hersenen moeten gebruiken. Dit was beschamend en mijn weekend is er door vergald. Schrijf dat maar gerust op.”