Hij werkte de hele zomer door, maar is bij het begin van het seizoen ‘gewoon’ weer fit. Patrick Heijmans, belangrijke pijler bij Roodenburg, blikt vooruit op het seizoen na een vakantieloze zomer.

 

Toevallig las ik gisteren nog een interview van een jaar of vijf terug over jou. Het beste was er wel vanaf, gaf je toen aan. Nu bal je echter nog steeds.

,,Tja, af en toe tot mijn eigen verbazing moet ik stellen dat ik nog steeds fit ben. Ik zal niet zeggen dat het moeiteloos gaat, maar afgelopen weekend speelde ik in het tweede mee en daarna nog een halfuurtje in het eerste. Afkloppen, maar ik heb nog nergens last van.”

 

Roodenburg kent in Patrick Kamperveen een nieuwe trainer, hoewel hij de club kent uit het verleden. Al een beetje gewend aan de nieuwe situatie?

,,Ik heb veel contact met hem. Patrick is iemand die zowel in de groep als erboven staat. Tot nu toe is de trainingsopkomst groot te noemen en trainen we zelfs drie keer in de week. Daarvan vervalt er straks een avond. Zoals bekend was de trainingsopkomst in de voorbije jaren nog wel eens onder de maat en daar lijkt nu verandering in gekomen te zijn. Marcel van der Burg moest het ok doen met een veel kleinere groep. De nieuwe trainer heeft nog al wat nieuwe jongens kunnen betrekken bij Roodenburg en daardoor maakt het de groep scherper.”

 

Vooral voorin vertrok er nog al wat bij Roodenburg, maar zo te horen is daar goed op geanticipeerd.

,,Het is en blijft jammer dat er jongens zijn vertrokken die al langere tijd bij Roodenburg speelden. Aan de andere kant kan je ook niemand tegenhouden. Blijft staan dat ik wel vind dat er getraind moet worden. En dat schoot er veel bij in. Speel je dan alsnog de pannen van het dak op zaterdag, dan heb ik daar niet zoveel problemen mee. Ik vind zeker dat we er leuke spelers bij hebben gekregen. Lancel, Verkuylen en Aksoy zijn welkome versterkingen en dan noem ik er maar drie op. Dit kan een goeie groep worden en doordat de trainer veel keus tot zijn beschikking heeft, zal ook het tweede elftal er op vooruit gaan dit seizoen.”

 

Je speelde zelf dus maar even mee, dus je hebt ook vanaf de kant kunnen zien hoe het ging tegen Be Fair.

,,We wonnen met 2-0, maar dat ging zeker niet vanzelf. Voor rust waren zij veel gevaarlijker en had het zomaar 0-2 of 0-3 kunnen zijn. Na de pauze pakten we het energieker op en scoorden we tweemaal via Wesley Lancel. Uiteindelijk wel terecht, maar het was nog niet groots.”

 

Vorig seizoen liep Roodenburg lang achter de feiten aan, maar kwam het toch nog goed.

,,Het was heel belangrijk dat we erin bleven, want een stap terug doen had niet best geweest voor de vereniging. Ik denk dat we er nu snel naar moeten toe groeien om een stabiele tweedeklasser te worden en daarna kijken we wel weer verder.

 

We?

,,Ik denk nog niet aan stoppen. Laatst wilde Patrick Kamperveen met de groep even stil staan bij mijn verjaardag. Hij gaf aan dat er iemand 39 geworden was. Niemand wist over wie het ging. Kennelijk valt het nog niet heel erg op dat ik bij het meubilair hoor van Roodenburg.”

 

Blijf fit en veel succes dit seizoen.

,,Thanks, we gaan gewoon door.”