Door een schorsing moest hij toezien hoe Roodenburg het er vanaf zou brengen in de laatste speelronde. Het kwam goed met Roodenburg. Patrick Heijmans was er blij mee, maar had ook een ‘maar’ in huis.

,,Natuurlijk vind ik het geweldig dat we erin zijn gebleven. Voor de ploeg, de club en zeker voor de begeleiding. Zeker voor Marcel als trainer. Dit is een moeilijke groep en hij kreeg kritiek te verduren toen het niet zo lekker liep. Hij en de staf hebben er jaren snoeihard voor geknokt om Roodenburg te brengen waar het nu is. Een prestatie van formaat en als ik het iemand gun is dat Marcel wel.”

Heijmans was ontzettend blij met de goal van maatje Alex Jansen, maar voegde er nog wel een opmerkelijke uitspraak aan toe.

,,Ik had graag nog nacompetitie gespeeld. Voetbal is mijn lust en mijn leven en ik had graag nog door willen ballen. En dan veiligheid brengen via die extra duels. Maar goed, ik zal het Alex maar niet kwalijk nemen dat hij scoorde.

Ik moet wel bekennen dat ik er tijdens de wedstrijd wel rekening mee hield dat we ons niet direct veilig zouden spelen. Zij waren beter en nadat we achter kwamen, vreesde ik dat we kansloos zouden zijn zeker nadat Hendrik Boelee tweemaal geel zag voor praten. Achteraf kan je misschien zeggen dat het heeft geholpen, maar het was op dat moment toch vooral vrezen, vooral ook omdat zij aan een punt genoeg hadden.”

Gaandeweg het seizoen heb je wel je bedenkingen gehad aangaande een goede afloop.

,,Zeker wel. De trainingsopkomst hield niet over en ik ben er van overtuigd dat we mede daardoor in de problemen zijn gekomen. Een aantal spelers heeft onder hun kunnen gespeeld. In de tweede klasse moet je er hard voor werken en ook gewoon trainen. Er zitten spelers bij die 10 keer beter zijn dan ik, maar als je niet traint kom je in de problemen.”

Hoe kijk jij naar de toekomst van het eerste elftal?

,,Ik baal er verschrikkelijk van dat een jongen als Mario (van der Pluym, red.) vertrekt. In mijn ogen is hij serieus de beste keeper van Leiden en een beest in het hok.

Verder wacht ik het maar af. Het is natuurlijk wel van de zotte dat ik als verdediger bijna topscorer ben geworden. Gelukkig ben ik het hele seizoen fit gebleven en daardoor heb ik ook nog zo’n zin om te voetballen.”

Speel jij volgend seizoen ook ‘gewoon’ bij Roodenburg.

,,Zeker is dat ik blijf voetballen, want ik voel me nog prima. Ik ben er nog niet helemaal uit voor mezelf, maar de kans is groot dat ik bij Roodenburg blijf. Ja, ga daar maar gewoon vanuit.”