donderdag, maart 28, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgNieuwsfeitjes bij Roodenburg

Nieuwsfeitjes bij Roodenburg

-

Kooicup weer terug van weggeweest

In het nieuwe bulletin samengesteld door Roodenburg enkele speerpunten binnen de club voor de komende tijd.

Aanstaande zaterdag, 28 mei, zal één van de bekendste jeugdtoernooien worden gespeeld. De Kooicup is namelijk in ere hersteld. Jaren terug waren er drie toernooien met een meer dan gemiddelde naamsbekendheid. De Kooicup werd door Roodenburg georganiseerd voor de D-jeugd. Daarnaast was er het Zilveren Molentoernooi van LFC met Flip Massaar in een hoofdrol. Voorts was er het veteranentoernooi van ASC onder de naam Gouden Krieltoernooi. Het toernooi in Leiden Noord trok veel publiek en de bekende Leidenaren werden steevast gevonden voor de prijsuitreiking.

De nieuwe versie van de Kooicup kent wel een verschil met vroeger. Destijds ging het om Leidse clubs die streden om de club, nu komen de deelnemers ook van buiten de sleutelstad. De volgende verenigingen zijn ingegaan op hun uitnodiging: Rijnsburgse Boys, Meeuwenplaat, Voorschoten 97, KFC, RCL, sv Hoofddorp, VOC, Katwijk, RKAVV, Graaf Willem VAC, Nicolaas Boys, ASC, Buitenveldert,  Haaglandia, DOSR, Teylingen, GHC, vv.Leiden en vanzelfsprekend gastheer Roodenburg. Bijna 20 clubs dus uit Noord-en Zuid-Holland. Totalitair doen er 42 teams mee.

Het toernooi begint om 9.30 uur en de prijsuitreiking zal om circa 13.30 plaatsvinden.

Roodenburg 2 blijft winnen

De reserves van Roodenburg wonnen in twee duels van ARC 4 in de nacompetitie. Fusieclub SVC’08 is nu de volgende tegenstander. Eerst is er een thuiswedstrijd, daarna volgt op hemelvaartsdag de return.

Zondagtak speelt terugwedstrijd tegen MMO

Na een 2-0 achterstand en een veel sterker MMO vocht Roodenburg zich na rust terug tot 2-2. In de strijd om een plaats richting derde klasse ontvangt de ploeg van Nouri Essaoui aanstaande zondag de ploeg van Met Moeite Opgericht. Het duel vangt om 14.30 aan.

Voor meer informatie vanuit de club kan de eigen Roodenburg website worden geraadpleegd.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read