Oegstgeest en Roodenburg hielden elkaar met 2-2 inevenwicht. De Leidse ploeg liet een 0-2 voorsprong uit handen glippen, terwijl Oegstgeest ook nog met een man minder eindigde na een rode kaart.

 

Het resultaat leidde tot onvrede in beide kampen. ,,Ik win liever een keer, want daar krijgen we een mentale opkikker van. Roodenburg is mij in deze wedstrijd niet meegevallen en dan is een gelijkspel aan de magere kant”, vertolkte Arie van Duijn zijn mening.

 

Collega Patrick Kamperveen zag een 0-2 voorsprong verspeeld worden en was daar begrijpelijkerwijs teleurgesteld over. ,,We verspelen twee onnodige punten. Op het moment dat zij met tien man kwamen te staan en wij hadden toe moeten slaan, viel bij ons de organisatie weg. Ook bij de ervaren jongens en dat is een jammerlijke constatering. Anderzijds ben ik ervan overtuigd dat dit nieuwe Roodenburg er straks staat. Als we het dan ook op kunnen brengen om elke week strijd te leveren, moet ik zien welke ploegen er beter zijn.”

 

Wesley Lancel, op aangeven van Alex Jansen, opende de score al vroeg. Even na rust scoorde invaller Henk de Nobel koud in het veld de tweede Leidse treffer na een assist van Adem Aksoy. Daarna ging Oegstgeest alles of niets spelen en dat leverde na zeventig minuten de gelijkmaker op. Dat doelpunt en de eerdere aansluitingstreffer kwamen beide op naam van Boudewijn Kamphues. Erik Schadee van Doorn moest daarna het veld verlaten na het ongeoorloofd stoppen van een doorgebroken speler. In de slotfase kreeg Roy Dijkstra namens het gekortwiekte Oegstgeest nog een grote kans om de winnende treffer af te drukken.

 

Overigens is het nog allerminst zeker dat Van Duijn Oegstgeest de rug toekeert aan het einde van dit seizoen. Eerder werd hier melding van gemaakt. Wel steekt de Katwijkse oefenmeester in Oegstgeester dienst niet onder stoelen of banken dat hij ambities heeft om hogerop te komen in het trainersvak.

 

Dagen terug sprak onze redactie met Adem Aksoy en met hem zouden we ook nog even terugblikken naar de wedstrijd. Zijn voorspelling was niet uitgekomen. Geen 2-3 voor Roodenburg en geen twee goals.

 

,,Nee, mijn voorspelling is helaas niet uitgekomen. De winst zat er overigens wel in, maar we vergaten door te drukken. Gelukkig heb ik nog wel een assist gegeven waar een doelpunt uitkwam.”

 

Volgens de trainer speelde je ook een hele behoorlijke wedstrijd. Dus ach over die voorspelling hebben we het niet meer.

 

,,Het is fijn te weten dat de trainer over mij tevreden was. Wel heb ik een kans gehad en die had er best in gemogen. Ik vind Oegstgeest geen bijzondere ploeg. Er zat weinig beweging in hun voorhoede. Helaas zijn we in de tweede helft mee gegaan in hun spel. Uiteindelijk mochten we nog blij zijn met een punt, want in de slotfase kregen ze een grote kans.”

 

Vrijdag was voor jou ongetwijfeld een zware dag (zie ook eerder interview, Held blij met..). Kon je je toch richten op de wedstrijd?

 

,,Ik heb de knop kunnen omzetten naar de wedstrijd toe. Vrijdag begon de dag voor mij om tien uur en tegen middernacht zat het er pas op. Er was veel belangstelling vanuit de media en verder ben ik veel gebeld. Heel intensief en aangrijpend ook om weer veel huilende mensen te zien. Onze trainer heeft er ook nog het een en ander over gezegd tijdens de bespreking en dat leverde wel kippenvel op. Uiteindelijk heb ik van de vrijdag en zaterdag wel een goed gevoel over gehouden.”

 

Duur puntenverlies dus, maar volgens Kamperveen wordt Roodenburg enkel nog maar sterker.

 

,, Als het bij ons gaat lopen, hoeven we voor niemand vrees te hebben. Ik zet nog steeds in op een achtste plaats en wie weet zit er meer in. De mouwen moeten omhoog blijven en dan ben ik ervan overtuigd dat we dit soort dure missers niet meer zullen maken.”