Zelden zal het voorkomen dat je na een nederlaag van 5-0 de complimenten krijgt van je tegenstander. Het overkwam Jack Manuputty afgelopen zondag. De trainer van Leidsche Boys zag zijn ploeg kansloos ten onder gaan tegen de zondagtak van Roodenburg, maar kreeg complimenten van Roodenburg-trainer Ramon Paardenkooper.

 

 Paardenkooper, samen met Nouri Essaoui (tevens assistent van Patrick Kamperveen op de zaterdag), verantwoordelijk voor het zondagvoetbal in Leiden-Noord was uitgesproken.  ,,Complimenten aan Leidsche Boys, ze zijn een stuk beter dan vorig jaar. Dat is knap te noemen.”

 

Over de wedstrijd zelf was de trainer van de blauwzwarten ook erg tevreden. ,,Behoudens het eerste kwartier hebben we heel erg goed gevoetbald. In het begin kwam Leidsche Boys nog wel mee, maar zeker na rust hebben wij heel erg lekker gespeeld. Bij rust stond het ook al 1-0 maar eigenlijk was dat nog weinig.”

 

 Paardenkooper zei ook dat hij verrast was door de tactiek van Leidsche Boys, dat aantrad met drie spitsen. ,,Daardoor kregen ze wat kleine kansjes aan het begin van de wedstrijd.”

 

Roodenburg verloor de eerste wedstrijd met 3-2 van Gol Sport, maar reden tot paniek was er niet. Vandaag liet het team uit Leiden-Noord zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen en Paardenkooper zegt dat het team in de topdrie kan en eigenlijk moet eindigen. ,,Vijf verschillende spelers maken vandaag een doelpunt, dat is ook een kwaliteit. Deze zege is absoluut verdiend. Met deze groep moet het lukken om te promoveren.”

 

De doelpunten kwamen achtereenvolgens op naam van Brahim Lakhal, Abdullah Lakhal, Youssef Haraoui, Mo Elhamami en Abdelali el Baroudi.

 

Bij de Leidsche Boys waren ze blij met de complimenten van Roodenburg, maar Jack Manuputty weet ook dat je daar niets voor koopt. “We zullen toch punten moeten gaan pakken. Vorige week deden wij het aardig, maar dit was al minder. Al misten we wel twee vaste verdedigers, Stefan van der Meer en Michael van der Harg.”

 

Manuputty was verder van mening dat Roodenburg een erg ‘balvaardig’ team heeft staan. ,,Misschien was 5-2 een betere weerspiegeling van de verhoudingen geweest, want wij hadden ook onze kansjes. Alleen lieten we te snel onze koppies hangen.”

 

Leidsche Boys mag volgende week van de hatelijke nul proberen af te komen in de vierde klasse A tegen en bij MMO, terwijl Roodenburg op bezoek gaat bij het Stompwijk van Ron de Roode.

 

Einduitslag: Roodenburg – Leidsche Boys 5 – 0