De meeste spelers hebben de douche al lang en breed achter zich en banen zich een weg richting kantine. Zo niet routinier Patrick Heijmans. De 38-jarige Roodenburger overpeinst, met een biertje in de hand, en zoekt verklaringen voor de nederlaag bij GHC. Hij is nog niet in de kleedkamer geweest.

,,Die wedstrijd van vandaag ging nergens over, maar het baart mij zorgen dat we zo wisselvallig zijn. Laatst hadden we eigenlijk meer verdiend bij RCL, maar pakken op knappe wijze wel een punt. Nu denk je dat iedereen gebrand is om een lekkere Leidse derby te spelen, maar daar was niks van te zien. Tuurlijk waaide het als een waanzinnige, maar als we gewoon de afspraken nakomen die vooraf en tijdens de rust zijn gemaakt, is er niks aan de hand. Gewoon je vent voor je houden en geen domme overtredingen maken. Tja, en als je dat soort afspraken niet nakomt weet je dat De Roode en Schouls gevaar kunnen stichten. Dan roep je de ellende over jezelf af."

Heijmans, doorgaans centraal achterin of op het middenveld spelend, is net als tegen RCL in de punt van de aanval neergezet. Opmerkelijk of niet?

,,Laatst heb ik er door omstandigehden ook al gespeeld en dat ging goed. In de jeugd speelde ik ook in de aanval dus wat dat betreft weet ik wel hoe het werkt. Peter van der Tuin is vertrokken en nu heeft de trainer voor mij gekozen op deze positie. Tegen GHC stond ik op een eilandje en heb ik helaas weinig kunnen uitrichten."

Roodenburg weet maar niet te winnen van GHC. Een ware angstgegner of valt dat wel mee?

,,Nou, je kunt best spreken over een GHC-syndroom, want we verliezen meestal. Tim Gonlag gaf tijdens de wedstrijd aan dat dit een typsiche 0-0 was, zeker door de rotwind. Ik wist zeker dat er een goal zou vallen. ,,Let maar op".  Helaas kreeg ik gelijk, want zij scoorden dus.

Hoe nu verder met Roodenburg? Het puntenaantal is laag en de middenmoot al redelijk op afstand. Wat moet er gebeuren, Patrick?

,,Ik blijf er heilig van overtuigd dat we het redden, maar dan moet wel het ego opzij worden gezet. Denken in het teambelang. We staan bovenaan als het gaat om een grote mond. We denken dat we de voetbalkennis van Cruijff hebben en dat we UFO's in de schoenen hebben. In de vijfde, vierde en derde klasse kwamen we er vaak nog mee weg, maar nu ligt het tempo hoger en worden er andere dingen gevraagd. We verloren van clubs als DSVP en RAS, maar die zijn echt niet beter."

Heijmans loopt richting de veertig, maar denkt nog wel mee te kunnen. Verliezen valt hem nog altijd zwaar.

,,Ik ben nog steeds fit. Volgens mij heb ik nog geen wedstrijd gemist en de trainingen pik ik ook allemaal mee. Ik weet voor mezelf echt wel als ik het niet meer kan bijbenen. Spierpijn heb ik eigenlijk nooit. Nee, ik wil voorlopig blijven spelen."

Als laatste gaat Heijmans douchen en de nederlaag van zich af spoelen.