Terwijl de wind onophoudelijk dominant aanwezig is op sportpark De Vliet, blikt trainer/speler Michael van Kooperen terug op het verloren duel bij GHC.

Hij had zich meer voorgesteld van de derby, maar vanwege de weersomstandigheden was fatsoenlijk voetbal simpelweg onmogelijk.

Van Kooperen: ,,Er zijn regels voor omweer, sneeuw en andere bepalende weersomstandigheden, maar met die weind moest er dus gewoon worden gespeeld. Die bal ging alle kanten op en voor het publiek zal het ook geen pretje zijn geweest. Natuurlijk doodzonde voor een lekkere Leidse derby."

Hoewel iedereen en alles sprak over de wind en de herhaaldelijke windstoten, was Van Kooperen wel zo eerlijk te bekennen dat er op de nederlaag van Roodenburg niks was af te dingen.

,,GHC was de betere partij. Zeker na rust hebben ze ons vastgezet en konden we eigenlijk geen vuist meer maken. Toch kwamen we nog in de buurt van een gelijkspel. Ik had ook het idee dat die goal buitenspel was, maar al met al was GHC de terechte winnaar. We misten stootkracht en snelheid voorin, mede omdat Robin Ravensbergen ontbrak."

Roodenburg zit zelf ook in zwaar weer en ziet de concurrentie steeds verder weglopen. ,,Toch ben ik van mening dat we voetballend makkelijk mee kunnen in deze klasse. Laatst pakten we ook verdiend een punt tegen RCL, een heuse kampioenskandidaat. De komende weken zijn van groot belang, want dan spelen we tegen concurrenten in de strijd om de onderste plaatsen. Wij horen niet te degraderen met dit elftal. Ik ben overtuigd van een goede afloop."