Leiden- De zaterdagtak van Roodenburg verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-2 van Zevenhoven. In de ogen van trainer Patrick Kamperveen komt Roodenburg er wel, maar had hij ook kritische kanttekeningen.

 

Kamperveen gunt Roodenburg nog tijd om verder naar elkaar te groeien. ,, Anderhalve week terug heb ik de groep opgesplitst. Van het elftal waarmee we zaterdag speelden, waren er  maar drie jongens bij die er vorig seizoen ook in liepen. Dus je mag niet verwachten dat alles dan meteen van een leien dakje gaat. Wel had ik wat aan te merken op het aspect strijd bij een aantal jongens en dat is wel kwalijk. Daar begint het mee en dat moet een speler altijd kunnen opbrengen.”

 

Zevenhoven bleek in Leiden-Noord met 0-2 te sterk en volgens Kamperveen kreeg zijn ploeg ook beduidend minder kansen dan de winnende ploeg. ,,Ik schat een kansverhouding van twee staat tot acht, dus de nederlaag lijkt me terecht. Toch hadden ook wij er meer kunnen krijgen, maar diverse keren werd de verkeerde keus gemaakt. Bij balbezit misten we nog automatismen en bij balverlies moet je bikkelen. Daar scoorde een aantal jongens ook geen punten voor. Reken er echter maar wel op dat we in de return tegen die tijd een heel ander Roodenburg gaan zien.”

 

Bij de blauwzwarten stonden Alex Jansen, Patrick Heijmans en Marcel Langerak in de basis. Zij speelden meestal ook in het vorige seizoen. Kamperveen verbaasde zich trouwens over Jansen. Lex is normaal gesproken de stofzuiger, maar op de een of andere manier kon hij niet aanzetten en heb ik hem diverse keren met de handen in de zij gezien. Als hij niet zijn dag heeft, lever je natuurlijk ook in. Maar zoals ik al zei, het komt allemaal goed met Roodenburg.”