HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg (zo) blijft steken op gelijkspel tegen hardwerkend ASC

Roodenburg (zo) blijft steken op gelijkspel tegen hardwerkend ASC

-

artikel image Roodenburg 2Op een zeer slecht bespeelbaar veld en onder koude omstandigheden werd om 14.35 uur afgetrapt in Oegstgeest. Voor beide ploegen was het een zeer belangrijk duel. ASC kon zich met een thuisoverwinning steviger in de middenmoot vestigen, terwijl een overwinning voor Roodenburg ook meer dan welkom was om zich uit de onderste regionen te spelen.

In de openingsfase startte Roodenburg zeer gretig. Veel duels werden gewonnen en de scherpte leek nog te ontbreken bij de thuisploeg. Roodenburg trachtte vooral gevaarlijk te worden via de snelheid van de spelers op de flanken, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dit nog niet. Al snel bleek dat ASC het meer van het collectief en het harde werken moest hebben.

De thuisploeg kroop na 10 minuten iets meer uit haar schulp, maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. Het schot van Mimoun Rahou werd van richting veranderd, maar tot zijn opluchting zag ASC goalie Paul Goulmy de bal aan de goede kant van de paal verdwijnen. ASC leek wakker en 5 minuten later was het dan ook bijna raak. Ralph van Zandwijk was beduidend sneller dan zijn directe bewaker Chafik Dahhane, maar de goed keepende Toy Limpanont redde attent.

De goed leidende scheidsrechter Pille had de wedstrijd onder controle, terwijl beide grensrechters er een potje van maakten. Leidsman Pille liet zijn assistenten dan ook een aantal keer volkomen terecht staan.

In het vervolg van de eerste helft wisten beide ploegen voornamelijk gevaarlijk te worden via de zijkanten door de mindere optredens van de opgestelde backs. Ward Buijze was dicht bij de openingstreffer, maar Limpanont wist zijn inzet met een stijlvolle redding te pareren. De wedstrijd was in evenwicht en even later kreeg Rahou een mogelijkheid aan de andere kant. Na een goed opgezette aanval had hij het vizier echter niet op scherp staan.

Tien minuten voor rust was het raak voor de thuisploeg. Het was Ruben Dutrieux die het net wist te vinden, nadat aanvoerder Niels Buikema een hoge voorzet van Wouter Strijker had teruggelegd. Even later kreeg ASC zelfs de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Dit keer was het Ralph van Zandwijk die teruglegde, maar er was niemand om de bal binnen te schieten.

In de tweede helft bleef Roodenburg vooral geloven in het eigen voetballend vermogen. ASC’er Coen Bouter speelde, zonder enige bedoeling, veelvuldig de lange bal van achteruit. Goalie Goulmy was nadrukkelijk aanwezig in de coaching en deed meerdere pogingen om de thuisploeg weer op het juiste pad te krijgen.

De Leidenaren toonden echter weer de gretigheid waarmee het de wedstrijd was gestart en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met de balvaste Rahou als aanvalsleider kwam de 1-1 er dan ook. Mustapha Lakhal schoot een vrije trap vanaf de punt van de zestien in één keer binnen, waarbij Goulmy er niet al te best uit zag. De gelijkmaker was echter wel een feit en een spannend laatste half uur volgde.

Kort na de 1-1 was ASC dicht bij een nieuwe voorsprong. Dutrieux zag zijn inzet echter een meter naast het doel verdwijnen. Het spel golfde nu op en neer en even later was Roodenburg weer heel dicht bij de 1-2. Brahim Lakhal zag zijn inzet echter gekeerd worden op de lijn.

De laatste 20 minuten waren overduidelijk voor Roodenburg. Met aanvallende wissels trachtte coach Paardenkooper zijn ploeg aan een belangrijke overwinning te helpen. Er ontstonden een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Goulmy, maar ook ASC was een aantal keer gevaarlijk via de ervaren Niels Buikema in de counter.

De grootste mogelijkheid op een overwinning voor Roodenburg kreeg Rahou, maar Goulmy hield zijn ploeg met een reflex in leven. In de slotseconde van de wedstrijd kwam Roodenburg nog met de schrik vrij. Invaller Raoul Bodo zag zijn inzet een meter naast het vijandige doel verdwijnen en zo eindigde deze matige, maar spannende wedstrijd in 1-1.

Gezien het wedstrijdbeeld zal de thuisploeg het meest blij zijn met de puntendeling. Paardekooper verweet zijn ploeg dan ook niet zakelijk genoeg geweest te zijn.