donderdag, april 25, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg (zo) net niet naar derde klasse

Roodenburg (zo) net niet naar derde klasse

-

Het is de zondagtak van Roodenburg niet gelukt om promotie naar de derde klasse af te dwingen. In een toernooivorm werd de Leidse formatie op doelsaldo geklopt door ASW.

Nouri Essaoui was na afloop enigszins teleurgesteld, maar nog steeds hoofdzakelijk trots op de geleverde prestaties van zijn formatie. ,,We waren ontzettend dicht bij de derde klasse en als we onze kansen gewoon afmaken, was het feest geweest. Helaas voor ons was het toernooi voor ons in lijn met de competitie. We creëerden weer talloze kansen, maar het scoren ging ons ook nu heel moeilijk af. Toch vind ik dat het seizoen geslaagd is geweest. We hebben de doelstelling gehaald en vandaag laten zien dat we voetballend progressie hebben geboekt.”

 

Roodenburg kwam op het complex van RKDEO in Nootdorp uit in een poule met drie opponenten. In de eerste wedstrijd werd verloren van Nicolaas Boys met 0-1. Inde ogen van de trainer was de nederlaag onterecht. ,,We verloren dit duel door een scheidsrechterlijke dwaling. Een speler van hen kwam met gestrekt been in en we hadden een vrije trap moeten hebben. In plaats daarvan kregen zij een vrije trap en die vloog pardoes in de kruising.

Los daarvan kregen wij de beste kansen en vond ik hen eigenlijk heel zwak spelen. Het was een zuur begin, maar we bleven er wel in geloven.”

 

In het tweede duel was ASW de tegenstander. Volgens Essaoui een ploeg die wel wilde voetballen en trachtte verzorgd te spelen. De ploeg uit Waddinxveen had de beschikking over snelle buitenspelers, maar Roodenburg bleef fier overeind. Mimoun Rahou werd de matchwinnaar, waardoor de ploeg uit Leiden-Noord nog in de race bleef voor promotie.

Hoewel Essaoui het vooraf een nogal vreemde keuze vond om via een toernooi tot promotie te komen, was hij na afloop toch niet ontevreden over het verloop. ,,Het was strak geregeld. Tussen de wedstrijden door kregen de ploegen twintig minuten pauze. Dat duurde dus al met al niet te lang. Het was enkel wel een gehaast van jewelste om tussendoor de formulieren in te vullen, maar gelukkig verliep het allemaal vlotjes. Er zijn ook toernooien waar je door de hoeven zakt vanwege de tussenliggende, lange wachttijden.”

 

In het slotduel begonnen de duels weer tegelijkertijd, waardoor Roodenburg vooral op zichzelf aangewezen was. Er moest gewonnen worden en bij voorkeur met hoge cijfers. Graaf Willem II VAC werd eigenlijk eenvoudig aan de kant geschoven, maar uit een reeks van kansen kon Roodenburg slechts eenmaal een keuze maken voor een doelpunt. Abdullah Dahmane zorgde voor hoop voor zijn ploeg, maar door het minieme verschil bleef Roodenburg afhankelijk van de score op het andere veld bij ASW tegen Nicolaas Boys. Acht minuten voor tijd was de score nog niet geopend en dus leek Roodenburg de winnaar van de dag te worden. ASW kwam uiteindelijk toch tot scoren, waardoor Roodenburg één doelpunt tekort kwam voor de toernooiwinst.

 

,,Zelfs de scheidsrechter dichtte mij toe dat hij het onbegrijpelijk had gevonden dat wij er niet drie of vier hadden gemaakt. Een juiste constatering en dan waren we er ‘gewoon’ geweest.

We hebben de lat geraakt en er zijn ballen van de doellijn gehaald. Verder gingen er ballen net naast of over. Iedereen van ons werd er bijna gek van. Het zat er absoluut in.

Roodenburg was de best voetballende ploeg en ik denk ook uiteindelijk de meest fitte. In het laatste duel zat de tegenstander er finaal doorheen. Daar was bij ons geen sprake van.

Ik denk dat de spelers er nog wel eens doodziek van worden. Een aantal jongens had de bevrijdende treffer op de schoen. Maar goed, voor mij blijft staan dat ik samen met Ramon Paardekoper heel tevreden blijf over onze groep.”

 

Terwijl de selectie na afloop nog een etentje heeft ter afsluiting van het seizoen in Den Haag, blikt Essaoui ook alvast vooruit naar volgend seizoen.

 

,,In het komende seizoen moeten we kunnen aantonen dat we met de beste ploegen meekunnen. De groep blijft vrijwel zoals die nu is, aangevuld met één of twee versterkingen. We verheugen ons onder meer alweer op derby’s tegen DoCoS en ASC, ploegen die we hoogstwaarschijnlijk gaan tegenkomen. Nu was het net niet, misschien is het volgend seizoen net wel.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read