zaterdag, april 20, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgLoodzware opdracht zondagtak Roodenburg

Loodzware opdracht zondagtak Roodenburg

-

Voor de derde keer dit seizoen klopte Hoekpolder Roodenburg. Na de twee competitienederlagen volgde nu een nederlaag in de nacompetitie: 3-0.

Nouri Essaoui beseft dat er zondag een wondertje nodig is om alsnog de derde klasse in te lopen. Onmogelijk noemt de strijdbare trainer een ruime zege niet.

 

,,We waren niet kansloos en we hebben absoluut het gevoel gehad dat er wat te halen viel. Zeker in de tweede helft hebben we een reeks kansen gekregen om terug te komen. Daarbij komt dat zij dodelijk effectief waren. Drie kansen en twee treffers heb ik voor hen genoteerd in de eerste helft. Het was ook niet zo dat we werden weggespeeld, want die goals vielen zo ongeveer uit de lucht. Als we de 2-1 hadden gemaakt, had ik het nog wel eens willen zien. Zondag zullen we er nog een keer vol op knallen, je weet het maar nooit.”

 

Heb je nog gesproken met je collega?

 

,,Jazeker. Hij was ook zo eerlijk om te stellen dat ze het ondanks die drie overwinningen nooit echt makkelijk tegen ons hebben gehad. Hij vond over deze wedstrijd ook dat zijn ploeg gezwijnd had.”

Voor Hoekpolder scoorden Djamal Leeflang, Nick van Toor en Geoffrey van Loenen.

 

 Wie hadden er bij Roodenburg kunnen of misschien wel moeten scoren?

 

,,Bilal Baddouri kreeg in het begin een grote kans, maar joeg de bal hoog over. Mo Elhamami

Kreeg ook twee kansen en datzelfde was van kracht voor Brahim Lakhal.

Mustapha Amghar was de keeper al gepasseerd en dacht rustig in te kunnen schuiven. Helaas kwam er nog een verdediger aan te pas. Al met al dus zat kansen. Het is ook een beetje het beeld van dit seizoen. Soms scoren we heel makkelijk en soms wil die bal er simpelweg niet in.”

 

Normaliter is het gelopen, maar FC Groningen kwam laatst ook terug uit geslagen positie. Wie weet dus?

 

,,Precies. In voetbal is alles mogelijk en we zullen niet opgeven. Negentig minuten knallen en dan zien we wel waar het schip zal stranden. In elk geval willen we met opgeheven hoofd van het veld lopen.”

 

Mocht Roodenburg de inhaalrace niet kunnen volbrengen dan wacht er nog een toernooi, waarin alsnog promotie bewerkstelligd kan worden.

 

,,Dat vind ik maar een merkwaardige constructie. Ik speel liever gewoon beslissingswedstrijden. Ik begreep dat we dan in een poule uitkomen, maar verder weet ik het fijne er nog niet van. Via Hoekpolder is een beter scenario, vind ik.

Hopelijk zal er veel volk op af komen, dat kunnen we wel gebruiken.”

 

Succes en we spreken elkaar.

 

,,Dank en hopelijk ben ik dan in juichstemming.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read