Meerburg won vorige week nipt van Concordia, maar daar werd nauwelijks over nagekaart. Jordy Paap liep een ogenschijnlijk zware blessure op en daar werd in de nastoot hoofdzakelijk over gesproken.

Voor leidenamateurvoetbal.nl reden om eens te informeren hoe Paap er inmiddels aan toe is.

,,Aanvankelijk dacht ik dat het wel meeviel. In een duel kwamen de hoofden tegen elkaar en dat is natuurlijk wel altijd reden om voorzichtig te zijn in de beoordeling. Toen er eenmaal een nekbrace aan te pas kwam, schrok ik wel. Mijn oog kwam ook dicht te zitten en er werd besloten dat ik een nachtje moest blijven. Er zou beoordeeld worden of ik geopereerd moest worden. Gelukkig kwam het niet zover, maar ik heb wel een scheurtje in de schedel opgelopen.”

Wat is er verder met jou afgesproken?

,,Hoofdzakelijk rust houden. Sowieso mag ik zes weken niet spelen, omdat een en ander weer moet genezen. Maar het moet dus weer goedkomen, dus er is geen reden voor paniek. Het is wel een nieuw hoofdstuk voor mij, want het is zelden gebeurd dat ik weken niet kon spelen.”

De belangstelling zal groot zijn geweest, want iedereen moet zijn geschrokken.

,,Ik heb ontzettend veel reacties gehad. Ik kreeg zelfs een kaart van de SJZ-selectie met alle namen er
op. Echt top, leuk dat dit ook kan in een dorp waar twee clubs toch elkaars concurrenten zijn.”

Is het voor jou moeilijk om je te houden aan de gedragsregels?

,,Eigenlijk wilde ik donderdag al gaan trainen, maar dat was natuurlijk niet wijs geweest. Ik zal best wel weer een balletje gaan trappen, maar duels zal ik in die zes weken niet aangaan. Ach, wat is uiteindelijk zes weken? Daarnaast realiseer ik mij dat het veel erger had kunnen aflopen. En misschien wordt het de komende weken nog eens afgelast. Ik mis natuurlijk zo min mogelijk. Wat dat betreft baal ik nog het meest van het moeten missen van de wedstrijd tegen SJZ.”

Dat duel, op het terrein van Meerburg, staat gepland op 20 november 2011. Laat in april is de return van deze Zoeterwoudse clash. Op dit moment is SJZ de trotse koploper in 3A en is Meerburg minimaal zo trots als de nummer twee op de ranglijst.

Bedankt Jordy en een spoedig herstel toegewenst.

,,Dank voor jullie belangstelling, dat waardeer ik zeer.”