voorbeschouwing167x60Vorig seizoen degradeerde de club nog op het nippertje uit de derde klasse en dit seizoen willen ze direct weer meedoen voor een terugkeer, en dan het liefst direct via het kampioensschap. Dat laatste is de doelstelling dit seizoen voor Woubrugge. Geen gemaar wat dat betreft.

Het ziet er na negen speelronden echter heel anders uit voor de ploeg van Jan Wouters. De Woubruggenaren staan op dit moment op de 4e plaats met vijf punten achterstand op de twee koplopers Blauw-Zwart en DWO. Afgelopen zaterdag werd op een laconieke wijze verloren van middenmoter SVOW. Met als reden wellicht het onderschatten van de tegenstander?

Volgens Woubrugge-verdediger Bob van de Geyn niet de enige oorzaak voor de matige prestatie.
,,Aan de ene kant gemakzucht, want we moeten gewoon van deze ploeg winnen. En aan de andere kant misten we ook wel veel spelers vanwege blessures. Daarbij moesten sommige spelers zelfs half geblesseerd op het veld gaan staan, waaronder ook onze clubtopscorer dit seizoen: Robin Stoof. Ondanks dat kwamen we afgelopen zaterdag gewoon drie keer op voorsprong en dan moet je gewoon die wedstrijd winnen.’’

Is de titelrace – na de verloren wedstrijd tegen SVOW – een gelopen race? Heeft Woubrugge niet te hoog van de toren geblazen met de doelstelling?

,,Dat wil ik niet zeggen; wij kunnen gewoon nog van onze concurrenten winnen in de terugronde. Tegen DWO en Blauw-Zwart waren wij namelijk echt niet kansloos; de kansen waren er. Het probleem dit seizoen en ook vorig seizoen is dat wij soms in een dipje zitten en wij ook niet weten waardoor dat komt. Toen wij vorig jaar degradeerden hadden we ook met gemakzucht te maken; wij moesten in de laatste zes rondes één punt halen om ons ‘veilig’ te spelen. We verloren jammer genoeg alle wedstrijden, terwijl we eigenlijk een goed seizoen draaide. Gelukkig is promotie nog mogelijk door een periodetitel te pakken bijvoorbeeld. Daarom zijn de komende twee wedstrijden heel erg belangrijk tegen wat mindere tegenstanders (Football Factory en UVS). Ik heb er alle vertrouwen in dat we nog mee kunnen doen.’’

Trainer Jan Wouters is erg tevreden over jou. Waarom denk je dat hij zich op deze wijze uitlaat over jou? En waar ben je eigenlijk begonnen als voetballer?

,,Dat is natuurlijk leuk om te horen en Jan zegt het ook vaak tegen me. Alleen vind ik dat het vaak beter kan; ik speel te wisselvallig. Verder leer ik heel veel van Jan; zeker op tactisch gebied tijdens de trainingen. Ik speel nu twee jaar in het eerste en heb Woubrugge heel erg vooruit zien gaan dankzij onze trainer. Voor die tijd heb ik mijn hele jeugd bij Woubrugge gespeeld en mocht ik drie jaar geleden als tweedejaars A-junior mijn debuut maken voor het eerste. Tussendoor ben ik nog wel op stage geweest bij Alphense Boys en de KNVB; dat is uiteindelijk niets geworden.’’

Als laatste; volg jij de tegenstanders nog wel eens uit de vierde klasse?

Ik moet zeggen dat ik afgelopen week niet heb gekeken (haha). Misschien wel vanwege onze eigen zeperd. Normaal gesproken volg ik het wel, maar verliezen betekent voor mij automatisch niet kijken.”