Woubrugge is er niet in geslaagd de volgende ronde van de beker te bereiken. Ondanks een overwicht kwam de formatie van Jan Wouters niet voorbij aan Te Werve, dat wel door mocht in de beker.

 

De 27-jarige verdediger Chris Molleman begreep in eerste instantie ook dat de nummers een en twee door zouden gaan, maar dat bleek een misvatting.

 

,,Om door te gaan hadden we moeten winnen en die kans daartoe hebben we ook zeker gehad. We speelden, ondanks de absentie van tal van spelers, best aardig naar mijn idee. Helaas zat het echter niet mee.”

 

Bij Woubrugge ontbraken vaste waarden als Thommy van der Neut (spierscheuring), Stan Verwoerd, Robin Stoof, Marc Molleman en Dave de Wit. Desalniettemin was Woubrugge de bovenliggende partij volgens Molleman tegen de ploeg uit 4C.

 

,,Ferdy Dreef kopte op de lat in de tweede helft en we kwamen ook een paar keer oog in oog te staan met hun goalie. Het is jammer dat we het niet konden afmaken.”

 

De jubilaris uit Den Haag, dit seizoen viert de club de 95ste verjaardag, bleef overeind en gaat naar de volgende ronde. Molleman zal er niet minder van slapen en heeft de focus, net als de gehele spelersgroep en trainer Jan Wouters gericht op de terugkeer naar de derde klasse.

 

,,Dat is een kwestie van moeten. Of via een titel of vie de nacompetitie. Woubrugge moet terug naar de derde klasse. Onze trainer is eorm gedreven en wil het gezichtsverlies wegpoetsen en dat willen wij ook. We hebben het team ervoor om de stap voorwaarts weer te maken.”

 

Woubrugge leverde door het vertrek van Emiel Buntsma wel kwaliteit in. Hoe wordt dat opgevangen door de groep?

 

,,Het is onmiskenbaar zo dat we Buntsma missen. Wel vind ik dat Ferdy Dreef zich uitstekend ontwikkelt voorin en daarnaast hebben we een team dat overeenkomt met het elftal van vorig seizoen. Dus daar moeten we iets mee kunnen neerzetten. De sfeer is erg goed en iedereen, zo voelt dat tenminste, streeft het zelfde doel na. Wat dat betreft zie ik het als een mooi affiche en een prima krachtmeting om te starten met een wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys. Een geduchte tegenstander die ook wil terugkeren naar de derde klasse.”

 

Voor Woubrugge wist enkel Thijs Rodenburg de trekker over te halen. Dit kort op de eerste treffer van de Haagse formatie. De ruststand bleek dus achteraf ook de eindstand.