donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenTopper tussen Woubrugge en Blauw Zwart eindigt onbeslist

Topper tussen Woubrugge en Blauw Zwart eindigt onbeslist

-

artikel image_woubrugge_2Wanneer VV Woubrugge het afgelopen weekend weekend mocht winnen en DWO tegen UVS een nederlaag zou lijden, zouden de Woubruggers de koppositie overnemen en de periodetitel binnenhalen. DWO leed inderdaad een 3-2 nederlaag, maar de ploeg van Jan Wouters wist zelf niet te winnen. In Woubrugge werd het 2-2.

In een goed eerste half uur van thuisploeg Woubrugge wist Ferdy Dreef al binnen het kwartier met wat geluk de score te openen. Na die goal had Robin Stoof de score kunnen uitbreiden naar 2-0, maar bij een één-op-één met de keeper faalde hij. Waar de goal niet aan Woubrugse kant viel, gebeurde dit wel bij Blauw Zwart, waardoor zij op gelijke hoogte kwamen. Daarna ging de ploeg uit Wassenaar beter voetballen en had Woubrugge in het vervolg van de wedstrijd moeite om eruit te komen. Het werd dan ook 1-2. Woubrugge-middenvelder Marc Molleman scoorde uiteindelijk de gelijkmaker uit een hoekschop: 2-2.

Ook Woubrugge-speler Sander Helmig vond dat zijn ploeg het lastig had: ,,In de tweede helft zag je gewoon dat de kracht bij ons weg was en dat Blauw Zwart het overwicht had. Wij zijn er vanaf de eerste minuten vol voor gegaan, maar dat kostte ons gedurende de eerste helft veel energie. Bovendien hadden we wat moeite met de nummer 6 van Blauw Zwart, die vaak inzakte om met zijn goede traptechniek de lange bal te geven; hij gaf dan ook de eindpass voor de 1-2. Daarna probeerden we die gelijkmaker te forceren en die kans kregen we ook. Na wat onhandig verdedigen van Blauw Zwart -waarbij onze spits tussen twee man in ten val werd gebracht- kregen wij een penalty, maar helaas werd die gestopt door de doelman van Blauw Zwart. Uit de hoekschop, die uit de penalty volgde, kwam tien minuten voor het einde gelukkig alsnog de gelijkmaker.’’

Hoewel Woubrugge de periodetitel dus misloopt, is er aan de opdracht voldaan. Helmig: ,,De opdracht was om in ieder geval niet te verliezen, omdat we ook met een aantal afwezigen te maken hadden. Bovendien hadden we het volste vertrouwen in een goede uitslag na het midweekse oefenduel tegen Kickers ’69. Gelukkig hebben we uiteindelijk aan de opdracht kunnen voldoen door er nog een punt eruit te slepen. In de resterende wedstrijden moeten wij hopen dat onze concurrenten Blauw Zwart en DWO punten gaan verspelen, tegen elkaar of tegen wat mindere tegenstanders als bijvoorbeeld Oosterheem, waar wij ook gelijkspeelden.’’

Aankomend weekend moet de ploeg allereerst zelf de drie punten pakken om de concurrentie bij te blijven. Woubrugge gaat dan op bezoek bij SVOW, de ploeg van Johan Peper, die dit weekend de punten mee naar huis nam na een 0-2 overwinning op Football Factory.