artikel image_woubrugge_1Leidsche Boys wilde de opwaartse lijn voortzetten, maar Woubrugge weigerde daar aan mee te werken. Het scorebord kreeg bij een score van 6-0 pas rust. Woubrugge bleef vierde, terwijl de Leidenaren met drie punten minder de plaats daarachter in beslag nemen.

 

Jan Wouters, trainer bij de thuisploeg, had met enige verbazing gekeken naar de wedstrijd.,,Met een dergelijke uitslag denk je al snel dat het een veegpartij is geweest, maar dat viel eigenlijk wel mee. Eerlijk gezegd vond ik hen best aardig spelen, enkel waren wij dit keer effectief. Al met al wel een geflatteerde uitslag, maar daarom niet minder prettig.”

 

Voor de potentiële titelkandidaat scoorden Ferdy Dreef (2), Robin Stoof (2), Joris van der Hoorn en Stan Verwoerd. Stoof en verbazing gingen ook al samen, want de aanvaller scoorde eenmaal met het hoofd.,,Normaliter doe ik vrijwel alles met mijn voeten. Ik ben bepaald geen kopper. De voorzet bij die tweede goal was in elk geval prima en het moet er een keer van komen dat ik met de kop zou scoren.”

 

Zijn eerste doelpunt vond Stoof minstens zo prettig. ,,Ik kreeg een crossbal van achteruit waar ik achteraan ging, omdat de bal doorschoot. Ik zocht mijn tegenstander op en via de kluts kreeg ik de bal mee. Hun keeper verwachtte een voorzet, maar ik plaatste de bal in de korte hoek. Ja, die zat er best lekker in.”

 

Ook Stoof vond dat Leidsche Boys best aardig voor de dag kwam. ,,Ze probeerden te voetballen en hun laatste man bijvoorbeeld legt de ballen neer waar hij ze wil hebben. Als je Leidsche Boys de kans geeft om te voetballen. Krijg je het moeilijk. Gelukkig waren we nu wel scherp in tegenstelling tot een paar andere wedstrijden. Bij Oosterheem dachten we er te gemakkelijk over en dat komt je dan meteen duur te staan.”

 

Het onderlinge verschil in de klasse is erg groot en er is dan ook nu al een afscheiding. Woubrugge gaat om de bovenste plaatsen spelen, zoveel is zeker. ,,Dat is gewoon een must. Het is verschrikkelijk jammer dat we uit de derde klasse zijn weggevallen. Dat blijft een raadsel. Met alle respect, maar we spelen nu tegen wat ploegen die zoveel minder zijn. Natuurlijk mag je dan nog niet onderschatten, maar het zou natuurlijk zwaar belachelijk zijn als dit Woubrugge tegen GWS, de volgende tegenstander, punten laat liggen. Over drie weken wacht Blauw Zwart en dat wordt wel weer een pittig potje.”

 

Stoof scoort tot nu toe vrij makkelijk en dat wil jij graag vasthouden. ,,Tot nu toe heb ik een gemiddelde van een goal per wedstrijd. Dat is niet verkeerd en dat tracht ik vast te houden. Wij hebben met Ferdy (Dreef, red.) en Robin (Burgman, red.) en mijn persoontje jongens die makkelijk scoren. Met dat scorend vermogen moeten we meedoen om de titel of een periodetitel. Ik geloof zwaar in een goede afloop van het seizoen.”

 

Hen Noordervliet, leider bij het verliezende team sprak ook van een overdreven nederlaag. ,,Zonder meer terecht dat Woubrugge won, maar geflatteerd was het wel. Leidsche Boys miste de beleving en de wil om te winnen van de laatste weken. Uithuilen en opnieuw beginnen tegen Hazerswoudse Boys. Wel hoop ik dat onze ziekenboeg leegloopt, want nu kwamen daar Juan Carlos en Gideon Matahelumal weer bij.”