Woubrugge is de laatste weken niet in goeden doen. Onlosmakelijk zal dat te maken hebben met het overlijden van elftalleider Mathieu Terhorst. Afgelopen zaterdag werd er gevoetbald tussen Woubrugge en Hazerswoudse Boys. De waarde van die wedstrijd viel in het niet bij de momenten waarop werd stil gestaan bij de droeve gebeurtenis van enkele weken terug.

Stan Verwoerd beleefde net als zijn teamgenoten en alle andere betrokkenen een moeilijke middag. Met de aanvoerder spraken wij over de wedstrijd, maar veel meer over het leed dat Woubrugge raakte tot in de ziel.

Waarschijnlijk is er alles aan gedaan om de wedstrijd door te laten gaan?

,,Dat klopt. Gelukkig kon er worden gespeeld, hoewel het veld niet best was. Voor Mathieu en nabestaanden wilden we hoe dan ook voetballen en nog eens afscheid nemen.”

In het kort, hoe vond je de wedstrijd?

,,Het was een wedstrijd met veel glijpartijen en het was voornamelijk erg rommelig. Van beide kanten trouwens. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd en wij kwamen een paar keer goed weg. Even na rust kwamen we achter via een pingel ( Thijs van Wetten benutte de elfmetertrap, red.) en toen moesten we volle bak geven om nog een punt over te houden aan dit zware duel. Het werd helaas niet beter van onze kant, maar gelukkig had Robin Burgman met een persoonlijke actie toch nog wat in petto, waardoor de nederlaag voorkomen kon worden.”

Woubrugge kwakkelt al weken en heeft de aansluiting verloren.

,,Vooral tegen ploegen die ver onder ons staan, hebben we het laten liggen. Dat we van DoCoS verloren was terecht. Bij UVS zat alles tegen. Het komt er vooral op neer dat het voetbal van ons eruit is. In het begin was dat er wel. We zullen na de winterstop weer terug moeten naar de organisatie, om van daaruit te zorgen voor een betere seizoenshelft dan nu het geval is geworden. Het zelfvertrouwen moeten we weer opkrikken, want in de laatste wedstrijden was te merken dat dat zelfvertrouwen er niet meer was.

Er was een minuut stilte voorafgaand aan het duel. Dat moet een heel moelijk moment zijn geweest.

,,Het was heel belangrijk om te spelen. We wilden op eigen veld afscheid kunnen nemen van Mathieu. Met een foto van hem in de middencirkel erbij is er een minuut stilte gehouden. Bijzonder indrukwekkend. Deze keuze is gemaakt om er allemaal weer kracht uit te putten. Het blijft zo ontzettend onwezenlijk en onbegrijpelijk. Als het duel afgekeurd zou zijn geweest, was dat heel triest geweest. Niemand zat lekker in zijn vel door deze gebeurtenis en nu konden we er met zijn allen bij stil staan. Op het eigen complex, met alles en iedereen van Woubrugge.”

Van alle clubs snakten jullie wellicht het meest naar de winterstop?

 ,,Dat mag je wel zeggen. Dit heeft ons allemaal enorm aangegrepen en het is even genoeg geweest. We gaan nu de hoofdjes weer leegmaken en Mathieu in ons hart meedragen.”