Afgelopen weekend heeft de redactie van leidenamateurvoetbal.nl geen verslag geschreven over Woubrugge. Wel werd tegenstander UVS belicht, maar vanwege droeve omstandigheden werd besloten om een wedstrijdverslag vanuit Woubrugge bezien achterwege te laten.

De club en het dorp kregen dit weekend te maken met trieste omstandigheden. Mathieu Terhorst overleed afgelopen weekend op 28-jarige leeftijd. Na overleg met de club hierbij de tekst die terug te vinden is op de website van vv Woubrugge.

De voetbalvereniging én het dorp Woubrugge verliest een kanjer met een groot (voetbal)hart. Mathieu had ondanks zijn jonge leeftijd al een grote staat van dienst opgebouwd bij de club: als trainer/leider van de jongste jeugd, (dit seizoen trainde hij de pupillen van de D1); als speler/aanvoerder van Woubrugge 6 en sinds deze voetbaljaargang als elftalleider van Woubrugge 1.

Mathieu was iemand waar je echt op kon bouwen. Hij was er altijd. Doordeweeks sloeg hij geen training van de selectie over en ook zijn pupillen konden altijd op hem rekenen. In de sporthal was hij bij de wedstrijden van onze zaalteams een veelgeziene gast. Zaterdagochtend volgde hij de verrichtingen van de D1 en vanaf het middaguur was hij samen met Albert van den Hoek de steun en toeverlaat van onze trainer Jan Wouters en zijn manschappen. Als hij dan tussendoor nog tijd overhad, voegde hij zich bij zijn vrienden van Woubrugge 6.

Ook op het informele terrein, donderdagavond na de training en zaterdagmiddag na de wedstrijd(en) was Mathieu in de kantine van de partij. Altijd met een lach, altijd goedgemutst en nooit boos naar huis…

Op de website van de voetbalvereniging Woubrugge is voorts meer informatie terug te vinden. De redactie van leidenamateurvoetbal.nl wenst nabestaanden, naasten en alle mensen die Mathieu hebben gekend veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen.