HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge beslist duel in een poep en een scheet

Woubrugge beslist duel in een poep en een scheet

-

artikel image_woubrugge_1Woubrugge bleef in het spoor van Blauw Zwart en DWO in de vierde klasse A, zaterdag. De ploeg van Jan Wouters nam al voor rust voldoende afstand van Football Factory en finishte met een regelmatige 5-2 score.

Wouters had zich dus geen moment zorgen gemaakt. ,,Al na één minuut braken we de ban. Na twintig minuten maakten we nog twee snelle treffers na elkaar en toen was de strijd wel zo ongeveer over. Dat het in de tweede helft slordiger werd, is inherent aan de stand en neem ik me ploeg niet heel erg kwalijk. Het viel me trouwens op dat hun keeper voor rust een wat chaotische indruk maakte en dat hij na de pauze juist als herboren op het veld stond. Daardoor bleef de teller op vijf doelpunten staan. We hebben gedaan wat we moeten doen om de aansluiting te houden. Ik was wel erg verbaasd over de uitslag van Leidsche Boys. Met 9-1 verliezen en dat als nummer drie tegen de koploper. Benieuwd wat daar heeft plaatsgevonden.”

Collega Pieter van Schie vond dat er in de eerste helft niet eens zoveel krachtsverschil zat tussen de beide ploegen. ,,Nee, want de doelpunten kwamen voort uit persoonlijke fouten. Jammer ook dat na onze 3-1 de 4-1 er ook weer zo in lag. Volgens mij was Woubrugge in elk geval niet in hele goede doen. Daarnaast misten wij ook Marcus Persson, Ali Naser Fathi en Rocky Poulina, niet bepaald de minsten bij ons. Maar goed; als je met 4-0 achter staat nog in de eerste helft, kan je niet stellen dat het een echte wedstrijd is geweest. Overigens wel een sportieve tegenstander en leuk publiek daar.
Wij willen onze wedstrijdjes winnen, maar dit is een maatje te groot voor ons. Vergeet ook niet dat wij elke week in een andere samenstelling spelen. Er zijn geloof ik al veertig spelers gebruikt. Dus ik moet het als trainer ook een beetje met een korreltje zout nemen.”

Voor Woubrugge opende Ferdy Dreef de show, waarna Robin Burgman, Robin Stoof en Stan Verwoerd de 4-0 volmaakten, dit alles nog binnen een halfuur. Na de pauze scoorde Michel wolvers de vijfde goal van de nummer drie op de ranglijst. Voor de Leidse ploeg scoorden Ben Zegeling en Job Feenstra.