HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge onderuit in topper

Woubrugge onderuit in topper

-

Woubrugge leed de eerste nederlaag in de vierde klasse. In de topper tegen DWO trok de ploeg uit Zoetermeer aan het langste eind (0-1). Trainer Jan Wouters van Woubrugge sprak van een verloren slag, maar ziet volop mogelijkheden voor ‘zijn’ Woubrugge.

Na drie overwinningen op rij ging het dus fout voor de kampioenskandidaat. DWO, een andere kanshebber voor het aan het eind van het seizoen verruilen van de vierde voor de derde klasse, leidt nu met drie punten voorsprong op Blauw Zwart, VVSB, Oosterheem en Woubrugge.

Trainer Wouters: ,,Het was een serieuze testcase. Vooral in de eerste helft was het een heerlijke pot, met over en weer mogelijkheden. Vooral de keepers konden zich aan beide kanten onderscheiden. Het eerste kwartier na rust leek opeens nergens meer naar bij ons.”

Dat had volgens Wouters  te maken met diverse noodzakelijk geworden omzettingen binnen zijn team. ,, Michel Wolvers, mijn laatste man, en Thijs Rodenburg vielen uit en daardoor moest ik schuiven. Het duurde een poos voordat het weer ging lopen bij ons. In die fase na rust hadden zij zomaar kunnen uitlopen naar 0-2 of 0-3. Langzaam konden we verderop in de tweede helft de trap weer oplopen en daardoor kwamen we nog wel dichtbij de gelijkmaker. Bob van de Geyn kwam oog in oog te staan met de doelman en Marc Molleman schoot rakelings naast. Eerder waren Van der Salm en Van den Hoorn ook al gevaarlijk geweest.”

Wouters was van mening dat DWO in het geval van twijfel het voordeel mocht hebben voor de zege, maar raakte niet van zijn stuk van de eerste verliespartij. ,,DWO heeft wat meer ervaring, mede ook omdat er wat spelers rondlopen die eerder op hoger niveau hebben gespeeld bij DSO. Tactisch zijn ze wat verder, maar een groot verschil is er ook weer niet. Zij zullen ongetwijfeld een concurrent zijn voor de titel. Wat dat betreft zal er de komende weken wel een schifting gaan plaatsvinden in deze klasse en weten we met wie we het zullen moeten gaan uitvechten.”