artikel image_woubrugge_2Weteringbrug- Woubrugge is na de negende speelronde (voorlopig) afgehaakt bij de koplopers Blauw Zwart en DWO. De ploeg van Jan Wouters moest het in het pittoreske Weteringbrug verrassend afleggen tegen SVOW (4-3).

Een nederlaag waar in Woubrugge geen rekening mee werd gehouden vooraf, omdat het verschil op de ranglijst tussen de beide dorpsclubs ruim te noemen was. Woubrugge kwam ook drie keer op voorsprong, maar even zo vaak kwam de ploeg van Johan Peper langszij en uiteindelijk scoorden de roodwitten ook nog de beslissende treffer van de middag.

Trainer Jan Wouters was ‘not amused’, maar is de wanhoop nog verre van nabij. ,,Ik heb een naar gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Eigenlijk hebben zij maar twee uitstekende voetballers en is het verder geen bijzondere ploeg, maar we verliezen dus wel.
Als je drie keer op voorsprong komt, denk je ook dat de overwinning in de tas zit. We hadden dit nooit mogen weggeven.”

Wouters wilde zich er niet achter verschuilen, maar ten opzichte van de vorige wedstrijd zag zijn basiselftal er op vijf plaatsen anders uit. ,,Vervelend, maar je moet roeien met de riemen die je hebt. Vooral voorin hebben we momenteel problemen. Ferry Dreef en Robin Stoof moesten wel spelen, ondanks het feit dat ze van de enkels tot de liezen waren ingepakt. En ze waren nog belangrijk voor ons ook. Normaliter hebben wij vijf spitsen ter beschikking, maar door omstandigheden hebben we er welgeteld twee over. Het zit niet echt mee, maar daar komen we ook wel weer overheen.”

Na acht minuten kwamen de gasten al op 0-1 door Dreef en kreeg Woubrugge twee ‘dotjes’, die echter niet in doelpunten werden omgezet. Daarna vocht SVOW zich op karakter terug in de wedstrijd. ,,Daar gingen wij in mee en daardoor speelden we een moeilijke wedstrijd. Jammer was wel dat bij we te maken kregen met een afgekeurde goal van Ferdy Dreef bij 2-3. Er zou een elleboog aan te pas zijn gekomen, maar er was oprecht niemand in de buurt. Daar werd Woubrugge dus tekort gedaan. Tevens werd een inzet van ons drie keer van de doellijn afgehaald.”

Dreef scoorde ook de tweede treffer en Stoof de derde, terwijl hij betrokken was bij de twee andere doelpunten. Voor SVOW wisten Thijs en Mark van der Meer en Mike de Koning twee keer het net te vinden.

Wouters vindt zijn ploeg nu terug op de vierde plaats, op vijf punten achterstand van de koplopers. Leidsche Boys wipte ten koste van Woubrugge naar de de derde plaats na een ruime overwinning op het wegvallende VVSB.

De trainer ziet het allemaal nog goed komen voor de ploeg die dolgraag wil terugkeren naar de derde klasse. ,,Een plaats bij de top vier moeten we zeker zien te halen, zodat we nacompetitie kunnen spelen. Eerst maar eens zien waar we staan halverwege het seizoen. Misschien zit er nog steeds meer in voor ons.”