maandag, december 11, 2023
HomeIn de schijnwerpersIn de schijnwerpers...10 en 11 maart

In de schijnwerpers…10 en 11 maart

-

Per week wordt het spannender. Het woord ‘finale’ wordt nu al steeds vaker in de mond genomen. Bij een aantal clubs wordt de glimlach enkel maar groter en bij andere clubs staat het gezicht op onweer. De beslissende maanden zijn aangebroken en daar willen we bij zijn.

Voor komend weekend heeft het Leidsch Dagblad de navolgende wedstrijden uitgezocht: Barendrecht- Noordwijk, Katwijk- Montfoort en Spakenburg- Rijnsburgse Boys. Het betreft hier dus duels uit de topklasse, waarbij de laatstgenoemde wedstrijd vanzelfsprekend het meest tot de verbeelding spreekt. De nummers 1 en 2 gaan bepalen wie er momenteel de beste papieren heeft. De ‘Uien’ hebben een punt voorsprong.
Ook in de hoofdklasse staat er een topper op het programma met Huizen tegen Quick Boys. Alsof dat nog niet genoeg is zal in 1B het duel tussen de nummer drie, FC Rijnvogels, en de koploper, Smitshoek, plaatsvinden. Vanuit dezelfde klasse wordt GHC- BVCB belicht. Een dag later zal de regionale krant aanwezig zijn bij VVSB- EVV in de topklasse, bij koploper FC Boshuizen tegen Excelsior’20 (1B) en in de vierde klasse A bij FC Rijnland- Leidsche Boys, een onvervalste Leidse tweestrijd.

Nabeschouwingen op de duels van GHC en FC Rijnvogels zijn terug te lezen op leidenamateurvoetbal.nl. Voorts komt ook het duel tussen RCL en Leonidas aan bod in 1B. Volop aandacht ook voor Valken’68 dat hard op weg is naar de eerste klasse. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen MVV’27. Roodenburg vecht voor zijn laatste kansen en kan de borst natmaken tegen HVC’10. Drie duels uit de derde klasse worden eveneens naar voren geschoven, waarbij het gaat om Leiden- KMD, LSVV’70- Houtwijk en SEV- Lugdunum.
Uit 4B wordt Blauw Zwart tegen Woubrugge nader bekeken. Van FC Boshuizen volgt een nabeschouwing met een der spelers en LAV zal ook de verrichtingen van Voorschoten’97 volgen, dat op eigen veld Concordia ontvangt. In 4A staat nog een Leidse tweestrijd op het programma met DoCoS tegen Roodenburg. Over GOL Sport tegen Warmunda wordt ook geschreven. En zo zal er vast nog meer langskomen, maar daarvoor adviseert onze redactie om de site dagelijks te raadplegen. Zo hoef je weinig te missen van het regionale amateurvoetbal.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read