De laatste strohalm, de laatste loodjes en dan is het voor een aantal clubs klaar. Anderen spelen nog ergens om en gaan de finale in via de nacompetitie. Komend weekend valt er nog meer dan genoeg te genieten en zal de spanning her en der (hoog) oplopen. Waar staan de camera’s, waar wordt er geschreven en wat kan de lezer zoal verwachten?

Het Leidsch Dagblad pakt uit met veertien duels, die ruimschoots zullen worden beschreven. Het meest in het oogspringend is, daar kan geen misverstand over bestaan, de afloop in de topklasse. Kan Spakenburg Katwijk van zich afhouden zaterdag en daarmee Rijnsburgse Boys? Winnen de ‘uien’ zelf wel bij de buren van Spakenburg?
Belicht worden dus: Katwijk- Spakenburg, IJsselmeervogels- Rijnsburgse Boys en verder HHC- FC Lisse, SVZW- ARC en Montfoort versus Noordwijk. Voor de periodetitel in de hoofdklasse zijn nog twee regioclubs in Roodenburg altior 4 mrt 2012 34 kopiede race, het gaat hierbij om Ter Leede dat Sportlust’46 ontvangt, terwijl Quick Boys op bezoek gaat bij de kersverse kampioen, Jodan Boys. In 1B kan RCL de periodetitel pakken wanneer Breukelen wordt verslagen. Ook is er aandacht voor de derby Roodenburg tegen Valken’68 (2C) en voor TAVV in 3A, dat misschien alsnog de titel pakt. Daarbij is het afhankelijk van Socceer Boys, maar zullen de Ter Aarders eerst zelf moeten afrekenen met Rohda’76. Een dag later komen bij het LD uiteraard FC Boshuizen en UVS aan bod, die in de slotronde elkaar treffen aan de Leidse Kade. HSC’21- VVSB (topklasse), UDO- DONK (2C) en Leidsche Boys- Warmunda (4A) zullen eveneens worden gevolgd.

Leidenamateurvoetbal.nl zal zich richten op de eersteklassers GHC, FC Rijnvogels en RCL. Het duel van RCL werd al benoemd, terwijl de Leidse ploeg op bezoek gaat bij Vitesse Delft en de Katwijkers afsluiten op eigen terrein tegen Gravenzande. Roodenburg tegen Valken’68 zal ook enigszins worden nabeschouwd en verder komen ook de derdeklassers aan hun trekken: Lugdunum- VCS, SEV- LSVV’70 en VV Leiden- Loosduinen.
Vanuit 4A komen er berichten over de duels Hazerswoudse Boys- Football Factory, Woubrugge- UVS en Oosterheem- Leidsche Boys. Onze website kan ook niet achterblijven met de Leidse krrrrrraker tussen de mannen van Mario Koswal en Nico van der Salm.
De laatste verrichtingen van SJZ en Foreholte komen ook aan de orde, de beide clubs treffen elkaar op de afsluitende speelronde. FC Rijnland ontvangt Stompwijk’92 in 4A, ook daarover de nodige informatie op maandag. Vanzelfsprekend komt er meer langs, maar ook nu geldt: volg de site en je bent op de hoogte.

Iedereen alvast veel kijkplezier, succes waar dat nodig is en volg de site ook de komende tijd voor veel meer nieuws, statistieken en wat al niet meer…!!!