Een fors aantal regioclubs gaat zaterdag en zondag de wei in voor de aftrap van de nacompetitie. Vanzelfsprekend zal ook daar volop naar gekeken worden door de media. Hierbij een overzicht wat er zoal voorbij gaat komen na het komende weekend.

Het Leidsch Dagblad is van de partij in Zwijndrecht bij het treffen tussen VVGZ en FC Rijnvogels. De inzet van dit duel is om een plek in de hoofdklasse te veroveren. De Katwijkers waren al een keer heel dichtbij, maar toen ging het fout in de gong. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Valken’68 speelt als periodekampioen eerst een thuiswedstrijd tegen Zuidland. Er wordt gestreden om zich richting de eerste klasse te spelen. Lugdunum wil juist de klasse in alwaar Valken’68 nu in speelt. Dan zal er eerst afgerekend dienen te worden met RAS uit Den VV-Leiden 17 03 2012 4Haag. VV Leiden (op de foto) is gastheer voor Te Werve. De ploeg van Fred Filippo vecht voor lijfsbehoud. Andere duels die worden belicht zijn Blauw Zwart- Alphia (zaterdag) en SEP- Altior (zondag). Dit zijn duels voor een plek naar de derde klasse. Van de zondagcompetitie is er voorts nieuws van het duel tussen EDO of DEM versus FC Boshuizen. Kan de Leidse ploeg zich nog oprichten na alle ellende van de laatste weken? Alphense Boys kruist de degens met Leonidas voor een plek in de topklasse en daar is het LD eveneens bij. UDO, Meerburg en SJZ worden ook onder de loep genomen in hun respectievelijke duels met SVV, VEP en VFC.

De website leidenamateurvoetbal.nl zal eveneens uitgebreid terugkomen op de ontmoetingen: VVGZ- FC Rijnvogels, Valken’68- Zuidland, RAS- Lugdunum, VV Leiden- Te Werve en EDO/ DEM- FC Boshuizen.
Andere clubs die aan bod komen zijn de zaterdagtak van Leidsche Boys en Kagia. De mannen van de Vliet kunnen een stap gaan maken naar de derde klasse. Zaterdag wacht in Bodegraven Rohda’76. In Broek op Langedijk gaan de Lisserbroekers van Ramon Hageraats proberen om de vorm van de laatste weken vast te houden. Ook nu komt er vast meer om de hoek kijken en gaat het ook statistische gegevens ‘regenen’ op de website. Cijfers spreken immers boekdelen. Het is voorts raadzaam om de website te volgen voor ander nieuws zoals transfers, terugblikken, vaste rubrieken en wat al niet meer. Nog een maandje en dan volgt er even een adempauze, maar die wordt ruimschoots opgevuld met het EK en de naderende vakantie.