vrijdag, april 19, 2024
HomeIn de schijnwerpersIn de schijnwerpers...24 en 25 maart

In de schijnwerpers…24 en 25 maart

-

De topklasse is al aangekomen bij speelronde 25, terwijl de eerste tot en met derde klasse toe zijn aan speelronde 21. Her en der moet er nog wel worden ingehaald, maar de competitie ligt in elk geval volledig op schema. In de vierde klasse, in elk geval op zaterdag, is men minder ver. Daar worden evenwel ook minder duels afgewerkt. Waar gaat komend weekend de aandacht naar uit?

Het Leidsch Dagblad slaat de tenten op bij de navolgende duels in de topklasse: Katwijk- SC Genemuiden, Harkemase Boys- Rijnsburgse Boys, Capelle- ARC en de streekderby tussen FC Lisse en Noordwijk. Ook wordt Quick Boys gevolgd dat op bezoek gaat in Nijkerk bij Sparta. De Katwijkers hebben andermaal kansen om zich nu wel richting de topklasse te spelen. Uit de eerste klasse worden GHC- Smitshoek en FC Rijnvogels- RCL uitgelicht.

Een dag later is het de beurt aan topklasser VVSB, dat op eigen veld gaat spelen tegen Lienden, de oud-werkgever van Hans Kraay jr. Van groot belang is ook het duel tussen Alphen en UDO. Beide ploegen zijn in hevige degradatienood en moeten onderling gaan uitmaken welke ploeg de minste papieren heeft voor het restant van de competitie voor lijfsbehoud. Uit de derde klasse is gekozen voor Alkmania tegen Concordia en een klasse lager is er een burentwist tussen FC Rijnland en DoCoS.

Leidenamateurvoetbal.nl zal middels nabeschouwingen terugkomen op de duels van GHC en de onderlinge botsing tussen FC Rijnvogels en RCL. Vanuit de tweede klasse komt er volop nieuws over de duel van titelkandidaat Valken’68 en de ploeg in nood, Roodenburg. De Valkenburgers spelen op het eigen complex de topper tegen DUNO, terwijl de Leidenaren het technisch begaafde Haaglandia treft. In de derde klasse worden SEV- Leiden, Polanen- Lugdunum en LSVV’70- Monster afgewerkt. En daar moeten we bij zijn, want de drie Leidse clubs hebben enerzijds de nodige zorgen, maar anderzijds ook juist perspectieven. Uit 4A is er aandacht voor Leidsche Boys tegen Woubrugge, een belangrijk duel met het oog op de nacompetitie.

Op onze website valt er volgende week maandag ook het een en ander terug te lezen over de beide Leidse eersteklassers. FC Boshuizen, met één been al in de hoofdklasse, gaat op bezoek bij ADO. UVS, weer aan de beterende hand in de laatste weken, is gastheer voor het Haagse HVV. In 3A leidt Voorschoten’97 de dans en de ploeg van Stefan Luykx komt nader tot de tweede klasse. Zondag zal dan wel SEP over de knie moeten. Roodenburg gaat in de vierde klasse op bezoek bij Van Nispen en FC Rijnland en DoCoS zullen ook nog nader onder de loep genomen worden.

Ongetwijfeld zal er meer op tafel komen, maar wanneer je de site volgt kom je daar vanzelf wel achter. Volop aantrekkelijke duels dus en gegarandeerd veel leesplezier. Veel plezier alvast langs de velden en geniet van alle doelpunten, scharen, emoties en uitblinkers.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read