De competitie is in maart beland en de belangen worden we alsmaar groter. Wekelijks staat er veel op het spel en dat moet natuurlijk gevolgd worden. Ook komend weekend kan het gaan knetteren en knallen. We zullen weer iets wijzer gaan worden van de clubs die gaan stijgen, afhaken, in de problemen komen of uit de schulp kruipen. Naar welke duels gaat de belangstelling nadrukkelijk uit?

De topklasse zal zoals te doen gebruikelijk worden gevolgd door het Leidsch Dagblad. In de hoogste amateurklasse staan twee ‘dijken’ van wedstrijden op het programma, in elk geval op papier. Het gaat hierbij om Noordwijk tegen Spakenburg en IJsselmeervogels tegen Katwijk. ARC zal nu toch echt alles uit de kast moeten halen om nog een kans te maken ook volgend seizoen weer te mogen deelnemen aan de competitie in de topklasse. De Alphenaren ontvangen de Boys uit Harkema. Rijnsburgse Boys aast op de titel en zal in die race Excelsior’31 moeten elimineren. FC Lisse speelt thuis tegen Barendrecht. Uit de hoofdklasse worden Quick Boys- Bennekom en de streekderby tussen Voorschoten’97 en Ter Leede belicht. Uit de competitie op zondag worden HBS- VVSB (topklasse) en UDO- HMSH (2e klas) naar voren geschoven.

Leidenamateurvoetbal.nl maakte een keuze om veertien duels te volgen. De drie regionale eersteklassers spelen wederom een uitduel. Het gaat hierbij om DSO- GHC, Nootdorp- RCL en Spijkenisse- FC Rijnvogels. In de tweede klasse gaan Roodenburg en Valken’68 ook elders spelen. De Leidenaren bij DUNO en de Valkenburgers gaan naar fusieclub SVC’08. In de derde klasse speelt het herboren Lugdunum op eigen veld tegen Naaldwijk. Een zware wedstrijd, want de bezoekers gaan aan de leiding. Van groot belang zijn ook de uitduels van VV Leiden en LSVV’70. Beide ploegen zijn nog lang niet veilig. De formatie van Wim Mugge treft Loosduinen en VV Leiden kruist de degens met Westlandia. Vanuit 4A komt er nieuws over Woubrugge, dat thuis GWS moet zien te verslaan. In Hazerswoude komen de Boys uit die plaats tegenover de Boys uit Leiden te staan. Koploper FC Boshuizen gaat op verplaatsing naar GDA in Loosduinen. Dat duel uit de eerste klasse zal aandacht krijgen. Dat geldt ook voor twee duels uit de derde klasse: DOSR- SJZ en ROAC versus Alkmania. Ook richt onze redactie zich op Bernardus tegen FC Rijnland. En er zal vast nog meer op tafel komen. Bezoek de site is ons advies, dan hoef je in elk geval niets te missen.