nabeschouwing167x60Max Bueno de Mesquita speelde afgelopen zaterdag zijn 100ste wedstrijd voor GHC. De onlangs vijfentwintig jaar geworden centrale verdediger kan niet in de toekomst kijken, maar heeft nu al zijn zinnen gezet op zijn 200ste cap. De jubileumwedstrijd leverde geen extra feestje op, GHC verloor op eigen veld met 0-1.

Heeft het je iets gedaan dat je werd gehuldigd?

,,Zeker wel. Ik vind dat GHC daar altijd heel attent in is. Voor mij is het een mijlpaal en ik ben er trots op en blij mee. GHC is ‘mijn cluppie’, al vanaf mijn kinderjaren. GHC heeft mij vrienden opgeleverd en ik vind het ook mooi als anderen een mijlpaal bereiken. Als er dan ook aandacht aan wordt geschonken, moet je dat waarderen.”

Hier en daar is er wel belangstelling voor GHC-spelers. Dat kan ook voor jou het geval zijn, want je bent een vaste waarde.

,,Ik heb voorlopig maar 1 intentie en dat is op naar de 200. Kan nog wel even duren dus, maar ik heb het verschrikkelijk naar mijn zin bij deze club.”

Over de wedstrijd van zaterdag kunnen we kort zijn. Het was ronduit saai. Deel je die mening?

GHC huldiging max bueno,,Ik kan mij volledig voorstellen dat mensen zich hebben verveeld. Het was in mijn ogen een typische 0-0, maar RCL was net wat gelukkiger. Over de gehele wedstrijd gezien, waren er nauwelijks kansen. Ik telde er één voor hen en twee voor ons. Daarin waren we helaas niet dodelijk. We stonden allebei als een block en dat is ook één van de kenmerken van beide clubs. Spelen vanuit de organisatie. Dan nog kan het een leuke wedstrijd worden, maar het zat er dit keer gewoon niet in.”

Deze nederlaag is niet leuk, maar vorige week was voor GHC een veel triestere dag.

,,Het was het gesprek van de week. Ik wil er eigenlijk niet veel over kwijt, want de zaak moet nog voor gaan komen. Wel weet ik dat het enorm is opgeblazen door de media en daar wordt niemand beter van. Het is voor mij onbegrijpelijk dat Tim Gonlag geschorst was tegen RCL. Die jongen doet geen vlieg kwaad en heeft enkel willen sussen, zoals trouwens het gros van alle betrokkenen. Tim kwam op de grond te liggen en is niet zacht behandeld. Hij was het slachtoffer en werd nu juist aangemerkt als de dader. Echt zwaar onterecht, Tim heeft het er heel moeilijk mee. Al met al was het even heel tumultueus, maar na dertig seconden was er al controle, dus we zijn verbaasd over de enorme ophef. Even later hebben we gewoon staan babbelen en een biertje gedronken met die gasten van Breukelen. Tenslotte heeft GHC een speler gestraft en daarmee heeft GHC op een juiste wijze gehandeld. Er wordt nu met een vergrootglas naar GHC gekeken door de media, maar je hebt kunnen zien hoe sportief het duel met RCL verliep. We wachten het nu verder maar af, er is al zoveel over gezegd.”

Los van alle perikelen lijkt GHC na de uitslagen van zaterdag toch vrij zeker van het eersteklasserschap. Zeven punten voor, drie speelronden te gaan.

,,Er wachten nog drie zware klussen. Te beginnen de uitwedstrijd bij Delta Sport. We zullen volledige focus op dat duel moeten hebben, hoewel die zaak deze week ongetwijfeld ook bij veel jongens speelt. Het is in elk geval belangrijk dat we nog punten pakken en dat we het seizoen waardig afsluiten. Ik wil er vooral een positieve draai aangeven, want als nieuwkomer hebben we het tot nu toe uitstekend gedaan en daar mag best aandacht aan worden geschonken. Dit is een heerlijk groep, die zich heeft opgewerkt uit de lagere klassen. We hebben nu een knap aantal punten en ook in de beker hebben we vriend en vijand weten te verbazen. Enkel lopen we even op de tenen, want we missen wat jongens en al met al is het een lange competitie.”