nabeschouwing167x60(Zaterdag, 1B)- De meningen liepen flink uiteen na afloop van het treffen tussen Voorschoten’97 en GHC. Marcel de Hoogt vond dat zijn ploeg snel had moeten voorkomen, met een beetje geluk zelfs met 3-0. Collega Dennis Olman erkende dat zijn volgelingen moeite hadden bij de start, maar vond voor het overige dat zijn ploeg de controle had op Adegeest. GHC won at the end met 1-2 en onze redactie blikte terug met de trainers en met het duo dat aan elkaar gekoppeld was, Rodney Sno namens de thuisploeg en GHC-speler Michael van Voorthuizen. Een verslag met foto’s en een uiteenzetting van de kansen werd eerder al geplaatst op deze website.

 

VS zo VS za 37MdHoogtDe Hoogt was dus tevreden over de start, maar had ook gezien dat zijn ploeg later op de middag vaak een lange bal wilde geven naar de spits en dat was niet zo’n handige zet. ,,Nee, want zij hebben daar veel lengte staan en iedere keer verloren we het duel. Zodra we over de flanken speelden, werden we wel gevaarlijk. En Maurice (Fransen, red.) kan over de grond een bal bij zich houden, dus ik was ‘not amused’ met die zinloze lange ballen.”

 

Op de flanken werden dit keer Rodney Sno en Wouter Pen benut. Pen speelde onopvallend, maar miste wel een grote kans na rust. Sno was veruit de gevaarlijkste aanvaller van Voorschoten’97. De Hoogt: ,,Hij was regelmatig gevaarlijk, ja. Sno moest van ver komen bij de aanvang van het seizoen, maar zoals hij nu speelde is het een meerwaarde voor het team. Het is jammer dat hij wat pech had in de afwerking.”

 

Collega Olman had ook gezien dat er veel over de linkerflank ging bij Voorschoten, maar vond dat het rendement van de buitenspeler niet groot was. ,,Dat lag dan wel meer aan zijn teamgenoten, want ze konden zijn snelheid niet belopen.”

 

De Hoogt had zich zitten verbijten over de afwerking. ,,Op de training vliegen die ballen er allemaal in. Als ik aan Roberto Escudero, Joshua Steenvoorden en Maurice Fransen vraag om die bal in de kruising te schieten dan doen ze dat. Het is jammer, en dat is niet voor het eerst dit seizoen, dat het in de wedstrijden moeizaam verloopt voor het doel van onze tegenstanders. GHC heeft amper drie kansen gehad en daar gaan er twee van in.”

 

dennis olmanAan de Leidse kant was er een andere mening over de kansenverhouding. Olman: ,,In de eerste plaats hadden zij voor rust rood moeten hebben met die overtreding op Tim (Rietkerk, red.). Hij was doorgebroken en daar staat maar één straf op. Na onze goals hebben we legio kansen gehad om situaties uit te buiten, maar dat lieten we na. Daar hadden zomaar honderdprocent kansen uit kunnen rollen, want het lag open bij Voorschoten. En dan was er ook nog die enorme kans voor Ron (Annokkee, red.) dus ik vind dat wij de bovenliggende partij zijn geweest, op de eerste fase na dan wel.”

 

 

 

 

De onderlinge strijd tussen Michael van Voorthuizen, rechtsback van GHC, en Sno, linksbuiten bij Voorschoten’97 was vermakelijk. Van Voorthuizen, klein van stuk, beet zich vast maar kende wel eens een minder lastige middag.

 

michael van voorthuijzen,,Hij is er vaker langs geweest dan mij lief is, maar het is niet zo dat hij mij zoek heeft gespeeld. Wel was hij beduidend moeilijker te bestrijden dan in de wedstrijd die we tegen elkaar speelden op ons eigen toernooi in augustus. Conditioneel ben ik ook nog niet daar waar ik moet zijn. Door een blessure ben ik er een week of zeven uit geweest en dat kan ik nog wel merken qua wedstrijdritme. Ik heb mijn binnenkant van mijn knie verrekt in de beker tegen RKAVV. Dat was geen pretje, omdat ik eigenlijk lekker aan het ballen was in de eerste weken. Ik heb tegen DSVP ook in de basis gestaan, maar toen was het lichtje wel uit en ben ik naar de kant gehaald. Nu zat ik er eigenlijk ook doorheen, maar gelukkig redde Sno het zelf niet meer in de slotfase en heb ik de wedstrijd alsnog kunnen uitspelen. Ik moet erkennen dat er veel dreiging van hem uitging en als hij zo speelt, zou je zeggen dat het een basisspeler is. We hebben drie punten, maar dat mag ook wel. Ik ben flink naar de klote.”

 

Sno, die niet uit de omgeving komt en zich moest laten vertellen dat het om een derby ging j.l. zaterdag, had een goed gevoel overgehouden aan zijn eigen spel. Het leverde geen punten op, maar de aalvlugge aanvaller solliciteerde naar een vaste basisplaats.

 

VS zo VS za 29RSno,,Ik wilde ook dolgraag wat neerzetten. Ik heb geprobeerd belangrijk te zijn, maar helaas hebben we maar één doelpunt kunnen maken. Het is nu de tweede keer dat ik in de basis sta en het moest nu ook maar eens gebeuren. De trainer beslist wie hij opstelt en daar moet iedereen zich in schikken. Aan het begin van het seizoen zijn er beslissingen genomen en dat kan ik me ook wel voorstellen. Ik had een tijd geen wedstrijden gespeeld en dan kost het tijd om weer in je ritme te komen. De trainer kent mijn kwaliteiten en ik wil deze lijn nu doortrekken.”

 

Sno kwam na de winterstop van het vorige seizoen niet meer in actie. Een avontuur bij St. Neots Town FC in Engeland liep op niets uit. Hij besloot halverwege weer terug te keren naar Nederland om zijn zwangere vriendin bij te staan. Sno trainde mee bij Hilversum, maar uiteindelijk werd het Voorschoten voor de in Amsterdam wonende 21-jarige speler.

 

,,Ik wilde sowieso op zaterdag spelen, zodat ik op zondag naar de kerk kan gaan. Voorschoten heeft ambities om weer terug te keren naar de hoofdklasse en daar wil ik mijn nek wel voor uitsteken. Veel vrienden van mij spelen in de hoofdklasse en ik zou graag minimaal op dat niveau willen uitkomen. Dit jaar wil ik plezier hebben op het veld en gaan voor het hoogst haalbare. Mijn doel is om kampioen te worden. We zijn niet al te overtuigend begonnen, maar de weg is nog lang. Mijn scherpte komt weer terug en voetballen verleer je niet in een half jaar tijd.”

Sno speelde overigens eerder voor DWS in Amsterdam en kwam ook uit voor de A1 van ADO en de beloften van VVV-Venlo.