header NAbeschouwing(Zondag, 1B)- FC Boshuizen heeft de schwung weer gevonden. Vorige week werd ADO al op een 2-0 achterstand gezet, waarna de weergoden ingrepen. Dat duel staat dus nog open, maar de drie punten kwamen na het duel van de Leidse equipe bij De Meern al wel binnen. Het werd 2-3 en dat terwijl de bezoekers nog even tegen een 2-1 achterstand aan keken.

 

De boodschap was helder. Boshuizen wil bij blijven en dus moest er worden gewonnen van de nummer twee. Als bijna altijd klonk Mario Koswal uren na de wedstrijd opgetogen en daar had de oefenmeester dit keer ook alle reden voor.

 

,,Een lekkere overwinning, ja. We hebben lef getoond om te willen winnen en dat heeft zich vertaald in een overwinning. Daarbij ook de complimenten aan de tegenstander, want zij wilden ook voetballen. Dan krijg je leuke wedstrijden en kunnen wij onze kwaliteiten op de mat leggen.”

 

Halverwege was het 0-0, hoewel de trainer vond dat het 0-1 had moeten staan na vijfenveertig minuten voetbal.

 

,,Een doelpunt van Rafik (el Ousrouti, red.) werd afgekeurd en dat was ten onrechte. We lieten ons na deze tegenslag echter niet gek maken en hielden het hoofd erbij. Vijf minuten na rust kregen we de beloning en het was heel leuk dat Nick van As scoorde. Hij is er lang uit geweest en we hebben het nu aangedurfd om hem op de positie van Bart-Jan (Neuteboom, red.) neer te zetten, die geblesseerd is geraakt tegen UVS. Misschien kwam die bal onderweg nog via Rafik of een hak van een speler van De Meern, maar ik schrijf hem toe aan Nick. Hij deed het heel goed op de 4-positie.”

 

Met die voorsprong was FC Boshuizen de tegenstander nog niet kwijt. In tegendeel. De ploeg van Marinus Dijkhuizen vocht zich terug en na wat geschutter aan Leidse kant werd het prompt 2-1 voor de thuisploeg.

 

Firat Koc,,Al bij de 1-1 koos ik ervoor om er een aanvaller bij te brengen in de persoon van Djurandy Swedo. Ik wilde winnen en dan moet je soms wat risico’s nemen. Geluk dwing je af, zo is mijn idee. Na de 2-1 zijn we alles of niets gaan spelen en die speelwijze heeft ons de overwinning opgeleverd. Eerst scoorde Johnny Engel en meteen daarna maakten zij een overtreding op Rafik.  Firat (Koc, red. en foto) bleef koel vanaf elfmeter en zo kwamen we dus toch nog bovendrijven en werd onze lef beloond.”

 

Koswal sprak lovende woorden over de tegenstander, maar werd bijna zelfs stil van de organisatie in De Meern. ,,De trainer komt uit het betaalde voetbal en naast hem zit Ricky Kruys, ook geen onbekende. Ze hebben daar kennelijk grote mogelijkheden en hun organisatie staat als een huis. Daar kunnen wij nog veel van leren, maar we werken er hard aan. Het resultaat blijft echter het belangrijkste en met 2-3 hebben we het dus uitstekend gedaan.”

 

De trainer was ook heel tevreden met de discipline van zijn team. ,,We kwamen weer zonder kaarten het veld af. En dat is niet voor het eerst. Dit Boshuizen heeft afgerekend met het verleden en we willen niet alleen voor het hoogst haalbare gaan, maar ook voor de Fair-Play Cup. Er is nu beheersing en dat vind ik een kracht van Boshuizen.”

 

Boshuizen staat nu vijfde en is in verliespunten op gelijke hoogte gekomen met De Meern. Koploper VOC heeft negen punten meer, maar wanneer Boshuizen ADO op afstand houdt in het restant van die openstaande wedstrijd kan het verschil dus terug worden gebracht naar zes punten.

 

,,Dus zo slecht gaat het niet met ons, ook al hadden we een mindere fase. Mijn taak is om dit nieuwe team samen te laten smelten. Ze moeten altijd het koppie erbij houden en ik ben er om gedrag te corrigeren of te sturen waar nodig. Dit is een groep met veel haantjes, waarbij het zaak is dat ik ze bewust maak van het feit dat iedereen binnen de groep zijn eigen kwaliteiten heeft. Als ze die van elkaar zien en accepteren dan kan dit elftal ver komen. De sfeer is in elk geval goed. We hebben van alles en nog wat aan boord. Rappers, dansers en zangers. En nu hebben die gasten dus ook samen veerkracht laten zien.”

 

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Nandkoemarsing, Van As, Dogan, Maksimovas, Koc, Barros, Gangadin, Said, El Ousrouti, Engel.

Bij FC Boshuizen vielen Heijgen en Swedo in.