header NAbeschouwing(Zondag, 4A)- Wanneer Warmunda komende zondag de inhaalwedstrijd wint van FC Rijnland, daalt de Leidse ploeg af naar de laatste plaats in de vierde klasse en staat de wereld, althans in het Morskwartier, op zijn kop. Voorafgaand aan het seizoen werd ingezet op een hoge positie, misschien zelfs de titel. Na negen duels hangt de vlag bijna halfstok. GOL Sport won gisteren met 0-2 en het had beroerder kunnen aflopen voor de formatie van Ronald Mink..

 

Daags na de ontmoeting was Mink wel gewoon op zijn werk te vinden, maar nog steeds was hij ziek van de zoveelste tegenvaller.

 

,,Onbegrijpelijk. Doordeweeks spelen we nog een prima wedstrijd tegen de zaterdagtak van Leidsche Boys, waarbij ik in de eerste helft heb zitten genieten. Dan is het zondag en klopt er niks van. Het lijkt wel of we blokkeren zodra het zondag is. We begonnen best nog aardig met wat kansjes, maar na de 0-1 is het over. Ik heb enkel een tegenstander gezien die uitstraalde te willen winnen. Daar lopen best drie á vier leuke voetballers rond en ze hebben op zich sowieso wel een aardig elftal, maar bij Rijnland kunnen ze stuk voor stuk voetballen. En toch staan we weer met lege handen.”

 

Collega Taoufik Maatoug vond dat zijn ploeg terecht won, maar mopperde over het feit dat FC Rijnland niet verder was afgestraft. ,,Voor de pauze had het al 0-4 of 0-5 kunnen zijn. Na de rust kregen we ook nog volop kansen, maar het bleef bij 0-2. Ze mogen gezegend zijn dat het maar 0-2 werd. Ik heb nog met Ronald gesproken en het rommelt daar en daar hebben we van geprofiteerd. We hebben telkens met druk gespeeld naar hun keeper en dat leverde veel voor ons op. Net als tegen Leidsche Boys vorige week zijn we helaas slordig met de kansen omgesprongen. Dat brak ons toen op, nu was daar geen sprake van.”

 

Mink wist op zondag niet meer zo goed of hij nog wel op de bank wil blijven zitten. Een dag later spreekt hij wel de intentie uit om dat wel te doen, maar dinsdagavond volgt er nog een gesprek met voorzitter Wim Pikaar.

 

,,Na afloop heb ik al wel gesproken met de voorzitter en penningmeester, maar daar komt nog een vervolg op. Ik ben nu anderhalf jaar trainer en doe het graag, maar ik vind dat onze staf behoorlijk in de kou wordt gezet. Kijk, als de spelers het niet meer zien zitten met mij dan is het klaar. Die geluiden heb ik echter nog niet gehoord. Helemaal niet zelfs. Maar voor mij geldt ook dat ik er plezier in wil houden. Ik merk dat er nu al makkelijker wordt afgebeld en dat was aan het begin wel anders. We zijn er met de leiding elke dag mee bezig, maar we ontvangen weinig terug. Verliezen is niet erg als er inzet is getoond of als er pech in het spel is geweest, maar in dit geval gaat dat niet op. Acht of negen jongens gaven niet thuis en de gevolgen daarvan hebben we ondervonden.”

 

Maatoug ziet met beduidend meer vertrouwen uit naar het vervolg van de competitie. ,,We zijn nog nergens weggespeeld en we kunnen elke ploeg forse weerstand geven. Voorheen speelden we een figurantenrol, maar die tijd is over. Er werd toen nog wel eens gedacht ‘die Turken en Marokkanen tikken we wel even weg’, maar dat is verleden tijd. We groeien in deze competitie en misschien kunnen we meedoen in de strijd om de tweede periodetitel. Als we zondag van SEP kunnen winnen dan staan we er goed bij. We gaan ook enkel voor de winst daar. Waarom zouden wij niet kunnen winnen van deze kampioenskandidaat? Ze kwamen ook niet voorbij aan Roodenburg en die staan ook niet zo hoog. Er is voor onze ploeg nog voldoende te halen. We gaan drie keer trainen deze week en dan vlammen bij SEP.”

 

Volgende week speelt FC Rijnland bij de huidige nummer laatst en Mink moet er niet aan denken dat er wordt verloren. ,,Dan staan we zelf laatste. Dat zou een afgang zijn. Er zijn maar weinig vierdeklassers die 34 spelers hebben lopen. Dan kan het toch niet zo zijn dat we nog dieper wegzakken? Maar er moet wel iets veranderen, want dit kan zo niet langer. En als het nodig is om enkel maar met karakterjongens te spelen dan moet dat maar. ‘Mooiweervoetballers’ kunnen dan op de bank plaatsnemen.”