nabeschouwing167x60Een terechte winnaar was FC Rijnvogels volgens velen na de 0-3 overwinning op GHC. Zo vond ook Mohamed Madani, middenvelder bij de Leidenaren. ,,We waren kansloos en zij waren absoluut de betere ploeg. Het ontbrak ons aan kracht.” Door de nederlaag is de ploeg van Dennis Olman nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud, hoewel de slotdag dan wel op krankzinnige wijze moet verlopen in het nadeel van GHC. De ploeg uit Katwijk daarentegen gaat de nacompetitie met vertrouwen tegemoet.

De gasten begonnen scherp aan de wedstrijd. Na een minuut of vijf was het al raak. Nadat een eerdere voorzet werd verwerkt naar de zijkant kwam de bal terecht bij Jeffrey Sam Sin. De nummer 10, die terugkeerde na lang blessureleed, was direct weer belangrijk met een uitstekende voorzet op de koppende Marciano Weidum: 0-1. Binnen het half uur was het wederom Sam Sin, die een goede dieptepass op Carl Krayenoord in huis had. De spits rondde vervolgens af.

Krayenoord: ,,Dat was een lekker begin. We domineerden en waren ook veel sterker. Met een 0-2 voorsprong ga je lekker de rust in. Daarnaast is het altijd lekker spelen met een voorsprong. Dat spelletje ligt ons wel.”
Na de thee leek GHC de aansluitingstreffer te maken, maar keeper Martijn Zwaan hield zijn doel schoon. De mannen van Marchel den Haan gingen vervolgens gewoon weer verder, maar verder dan één doelpunt kwam het niet. Krayenoord was voor de tweede maal trefzeker (nu met het hoofd) na de derde assist van Sam Sin.
Uiteindelijk werd het dus een pijnlijke middag voor de thuisploeg.

Madani: ,,Als je zo kansloos onderuit gaat, doet dat zeer. Vanaf minuut één hadden we niets in te brengen. In de eerste helft kwamen we er helemaal niet aan te pas en ook na rust kwamen we niet verder dan het zestienmetergebied. We hebben een moeilijke periode achter de rug sinds de wedstrijd tegen Breukelen, maar volgende week tegen Vitesse Delft moeten we gewoon een puntje halen. Dan ontlopen we definitief de nacompetitie. Weliswaar hebben we een veel beter doelsaldo dan de concurrent, maar je weet het nooit. Er kunnen altijd dingen worden afgesproken.”

Aan de andere zijde waren Krayenoord en Sam Sin de uitblinkers. Krayenoord: ,,Ja, ik speelde lekker. Ik kon veel duels winnen en ik was sterk. Jeffrey speelde weer zoals vanouds. Hij is natuurlijk een tijdje geblesseerd geweest en heeft een paar wedstrijden gespeeld met het tweede. Als je dan zo terugkomt.. tsja, daar kan ik alleen maar mijn pet voor afnemen. Hij heeft een fantastische trap en altijd goede voorzetten in huis. Dus Jeffrey is gewoon een belangrijke speler voor ons en ik ben blij dat hij er weer bij is. Voor de nacompetitie kunnen we hem ook goed gebruiken.”

1 Rijnvogels Spijkenisse 021011Tussendoor, diep in de tweede helft, kon Eef Schoneveld nog naar de kant na zijn tweede gele kaart. De verdediger van Rijnvogels verving vlak na rust Orlando Ouwehand, die moest afhaken met een enkelblessure. Krayenoord: ,,Eef is er waarschijnlijk twee wedstrijden niet bij door een schorsing. We zullen hem daardoor tijdens de eerste wedstrijd van de nacompetitie ook moeten missen. Volgende week tegen FC ’s-Gravenzande zal er een aantal jongens worden gespaard die op scherp staan.”

Overigens maakte Madani bekend aan de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl dat hij ook volgend seizoen bij Groene Hart Combinatie actief zal zijn. Madani: ,,Ik heb er een lange tijd over nagedacht, maar uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het goed is om nog een seizoen te blijven. GHC is een fijne club. Ik word goed opgevangen, speel elke wedstrijd en kan mij goed ontwikkelen. Dat is belangrijk, want ik wil constanter worden. Als je in de hoofdklasse of topklasse wil voetballen, dan moet je continuïteit aanbrengen in je spel. Ik beschouw GHC als springplank voor dat niveau. Ik ambieer dat niveau namelijk wel.”

GHC: El Kourai, Voorthuizen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Weekhout, Sloos, Raaff, Madani, Schouls.
FC Rijnvogels: M.Zwaan, D. Varkevisser, O.Ouwehand (48. E. Schoneveld), S. Schaafsma, W.v.Wijk, M.Beijersbergen (74. R. Talsma)), M. Weidum, S.v.d.Horst, C. Krayenoord, J. Sam Sin, M. Miranda (66.E. Buntsma).

Inzet foto: FC Rijnvogels kon drie keer juichen en lijkt in de juiste vorm te zijn gekomen voor de nacompetitie.