HomeRedactioneelNabeschouwingenRonald Mink: ,,Deze nederlaag valt vies tegen’’

Ronald Mink: ,,Deze nederlaag valt vies tegen’’

-

nabeschouwing167x60Dit jaar moet het gebeuren voor FC Rijnland. De verwachtingen zijn hoog en promotie naar de derde klasse is de doelstelling. Maar na de 1-0 nederlaag tegen ASC had coach Ronald Mink er een hard hoofd in. ,,Zeker als er een zuivere goal wordt afgekeurd en twee penalty’s worden onthouden’’, aldus Mink.

ASC kwam in de eerste helft al op een 1-0 voorsprong (doelpuntenmaker Ralph van Zandwijk). ,,Ja, en dan gaan ze zich ingraven. Het stond bij ons niet goed. Van tevoren had ik de selectie verteld dat ze op moesten passen voor lopende mensen. Toch trapten ze daarin.’’

Maar wat er na rust gebeurde, vond Mink ronduit schandalig. ,,Voor rust werd ons al een penalty onthouden. Dat is nog niet het ergste, want na rust gebeurde precies hetzelfde. Ook werd twintig minuten voor tijd een goal van Piet Brandt afgekeurd, vanwege buitenspel of een overtreding van hem. Dat wist de scheidsrechter niet helemaal meer te herinneren. Op het veld keurde hij de goal af voor buitenspel. En in de kantine vertelde hij dat Brandt een overtreding maakte. Toen de grensrechter van ASC vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter naar de middenlijn liep, wist ik al hoe laat het was. Heel jammer dat het op deze manier gaat.’’

,,Ik kan mijn jongens alleen verwijten dat ze de eerste helft niet goed genoeg waren en dat ze ASC lieten scoren, maar voor het spel na rust moet ik ze een compliment geven. We gingen echt over onze tegenstander heen. Als die 1-1 zou zijn gevallen, dan hadden we gewonnen, denk ik.’’

,,Ik weet niet waar wij dit aan te danken hebben’’, gaat Mink verder. ,,We zijn al een aantal jaren bezig om de slechte naam die we hadden, te doen verdwijnen. Afgelopen seizoen ging het hartstikke goed.  Wat mij opvalt, is dat als er jongens van mij een flinke overtreding maken, er een gele wordt gegeven. En als er een tegenstander een tackle van achteren maakt, wordt er helemaal niets aan gedaan.’’

Zo kreeg Robert Dros een flinke schop en hij moest het veld geblesseerd verlaten. ,,Zijn enkel was flink opgezwollen. Die is er wel een paar weken uit. Opmerkelijk vind ik dan dat zo’n trainer van ASC van alles zegt over onze ploeg, maar dat in dit duel een van zijn spelers zo’n schop uitdeelt. En zo waren er nog een aantal overtredingen, waarbij ik dacht: daar moet wel een kaart voor worden gegeven.’’

Mink vond dat zijn ploeg minimaal een punt verdiende. ,,We zijn zwaar benadeeld. Maar het is niet anders. We moeten verder. En die punten komen vanzelf wel, want we hebben echt een hele goede selectie. Ik heb die jongens ook in de kleedkamer verteld, dat we hier niet te lang bij moeten stilstaan.’’

Volgende week speelt Rijnland de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Altior, dat zaterdag niet verder kwam dan 1-1 tegen Leidsche Boys.