ts rijnvogelsts-ghcVoor de tweede keer dit seizoen leed FC Rijnvogels een (thuis)nederlaag. Op doelsaldo bleven de Katwijkers de ranglijst aanvoeren, maar afgelopen zaterdag gingen de complimenten toch echt uit naar GHC, dat niet alleen met 1-2 won maar ook en passant tot  vier punten afstand gekomen is van de ploeg van Hein van Heek. Genoeg reden om na te keuvelen met trainer Dennis Olman van GHC en met middenvelder Sander van der Horst van de roodwitten. Overigens is een uitgebreid wedstrijdverslag al terug te vinden op de site onder de kop ‘Rijnvogels alweer met beide benen op de grond’.

 

GHC-RCL 14 05 11 163Olman (op archieffoto) straalde van geluk en vond dat zijn ploeg volkomen terecht had gewonnen in Katwijk. ,,Ja, het was nog verdiend ook. Mooi, he? Voor de rust hadden we ze eigenlijk al kansloos moeten laten, maar we konden geen afstand nemen. In de eerste twintig minuten na rust was Rijnvogels wel de bovenliggende ploeg, maar daarna heeft GHC het weer uitstekend opgepakt. En met bij tijd en wijle goed voetbal. Onze winst hebben we gepakt op de linkerflank. Daar kwamen we regelmatig door met Nabil (Amarzagouio, red.). Daarnaast pakten wij het middenveld en daar staan toch niet de minste spelers van deze afdeling. En eerlijk gezegd waren we in deze wedstrijd eigenlijk in alle linies feller.”

 

 

Van der Horst (eveneens op archieffoto) en zijn teamgenoten gingen met alle vertrouwen het veld op, maar van de goede bedoelingen kwam weinig terecht, vond ook de ex-speler van Quick Boys.

 

Rijnvogels BVCB B33 HORST TEN VOETEN,,Ik was erg verbaasd over de start van het duel. Wij begonnen slecht en al snel profiteerde GHC daarvan. Mo Madani startte in de punt en dat vond ik een verrassende zet. Zij hebben meteen veel druk gezet. We moesten een antwoord schuldig blijven. Geleidelijk aan kregen we meer controle en na de 1-1 dachten we dat het goed zou komen. Het was voor Peter (Messemaker, red.) sneu dat hij zo in de fout ging. Uitgerekend hij. Hij is er zo mee bezig en kon zichzelf wel voor de kop slaan. Hij gaf aan dat hij nog nooit zo’n fout had gemaakt. Maar ja, dat soort dingen gebeuren. Ik denk dat een gelijkspel beter de verhouding had weer gegeven, maar laten we vooral ook beseffen dat we een mindere wedstrijd speelden.”

 

Olman wil er nog niet teveel waarde aan hechten, maar kijkt ondertussen wel naar de stand. ,,Voorafgaand aan dit duel hebben we duidelijk aangegeven dat we wat dichterbij zouden kunnen komen. Bij winst van de thuisploeg zou het gat tien punten zijn geworden, nu zijn het er vier. Kijk, we moeten vooral niet gek gaan doen. Dit is prachtig en ons geloof neemt toe, maar dat is meteen onze valkuil. Hier mogen we heel even van genieten en dan gaan we weer verder.”

 

Dat laatste moet FC Rijnvogels ook gewoon doen, want er is nog allerminst reden om nerveus te worden van twee nederlagen op tien wedstrijden. Van der Horst: ,,Dat niet en ik wil ook niet over een dip praten. Wel gaat het even minder, vind ik. Bij Geinoord wonnen we wel eenvoudig, maar in die wedstrijd maakten we ook herhaaldelijk een verkeerde keuze. Normaal gesproken zijn wij kwalitatief beter dan GHC, maar het gaat niet om het individu. GHC is echt een hecht team en dat maakt ze tot een moeilijk te kloppen tegenstander. Wij kunnen er zeker ook staan als team, maar we zijn het even een beetje kwijt. Daar is niets verontrustends aan, want elke ploeg heeft een mindere fase in de competitie. Enkel moeten we nu de draad weer oppakken, maar het zou lekker zijn geweest om met drie punten af te reizen naar ’s-Gravenzande, onze volgende tegenstander. Dan mag je eventueel verliezen. Nu kunnen we als het tegenzit de koppositie verspelen. Ik ga er niet vanuit dat het weer fout gaat, want ik geloof in een volgende serie met prima resultaten. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De uitslagen worden in mijn ogen steeds vreemder en dus moeten wij niet denken, nu we een prijs op zak hebben (de eerste periodetitel, red.), dat het wel eventjes goed gaat komen.”