nabeschouwing167x60(Zondag, 4A)- Leidsche Boys heeft er een slordige 950 dagen op moeten wachten, maar nu was het zover. Na eerder dit seizoen gewonnen te hebben van Warmunda op eigen veld, werden nu de punten in de tas gestopt en naar de Vliet meegenomen na een uitbeurt. Hoewel niet in lijn met de verrichtingen op het veld won de ploeg van Richard de Graaf met 2-3 bij FC Rijnland, dat al in het moeras zat maar nu in drijfzand terecht lijkt gekomen te zijn.

 

Haagse Hout verloor eind maart 2010 op het eigen complex van Leidsche Boys en dat was de laatste keer dat er werd gewonnen door de roodwitten op verplaatsing. Een reeks met troosteloze nederlagen volgden en een verdwaald puntje werd gevierd als een monsteroverwinning. Dit jaar is alles anders. Leidsche Boys is na de resultaten van afgelopen weekend de hoogst genoteerde Leidse club in 4A. Het kan verkeren..

 

Peter Zaalberg was de koning te rijk. De aanvaller speelde eerder voor FC Rijnland, maar daar raakte hij op een zijspoor. Gisteren haalde hij zijn revanche en Zaalberg raakte er niet over uitgesproken. Een samenvatting derhalve.

 

affiche leidshe

 

,,Spelen tegen je ouwe cluppie, scoren, een assist geven en winnen. Wat wil je nog meer in het leven? Dit voelt verschrikkelijk goed. We hebben al zoveel pech gehad dit seizoen en daardoor onnodig punten moeten afstaan. Nu zat het eens mee en dat dan voor mij uitgerekend tegen FC Rijnland. En die keeper van ons (Jordy Boutier, red.), wat een held. Die was zo goed. Hij heeft er zoveel staan uithouden. Die jongen heeft staan keepen als een gek, echt waar.”

 

Het werd dus onder meer Zaalbergs middag, maar dat zag er eerst niet naar uit. ,,We kwamen al vrij snel achter en daarna kreeg ik twee kansen om de zaak in evenwicht te trekken. Ik liet echter het kaas van mijn brood eten en dus zat ik niet in de wedstrijd. Totdat ik over mijn dode punt heen was en scoorde, niet ver voor rust. Heerlijk man. Ik stond tegen Henk de Water en dat begreep ik eigenlijk niet zo goed. Na rust kon ik Kevin (Groenendijk, red.) nog aan een goal helpen. Fantastisch toch? Normaal zorgt hij met een individuele actie dat ik in stelling wordt gebracht. Ik ben altijd in zijn buurt om mijn goaltje mee te pikken. Nu was het een keer andersom. Joh, ik word in december 39. Dat ik dit nog mag meemaken. Na de wedstrijd heb ik wel wat middelvingers gekregen vanuit balorigheid, maar dan buig ik en lach me rot.”

 

Leidsche Boys won en dat was gezien het spelbeeld niet terecht, maar Zaalberg had er geen enkele boodschap aan. ,,Het is ook wel eens niet terecht dat wij verliezen of gelijkspelen. Neem nou Kickers. Vlak voor tijd sta je daar met 2-4 voor. Wordt het nog gelijk. En zo kan ik nog wel doorgaan. Het is niet altijd even mooi wat we laten zien, maar we werken als een tiet voor elkaar. Dat is de basis van ons huidige succes en ik denk dat we enkel nog maar beter kunnen worden. Ik ga er per week meer van genieten. Ik loop 1 op 1, want ik heb pas vier keer gespeeld en daarin heb ik vier keer gescoord. Ik ben blij dat ik deze overstap heb gemaakt. Bij Rijnland vroegen ze zich af waarom ik bij Leidsche Boys ben gaan voetballen. Het zou op sterven na dood zijn. Nou, mooi niet. Ik heb drie jaar bij het toenmalige VCL gespeeld. Een prachtige tijd. Daar is Leidsche Boys nu mee te vergelijken.”

 

Na afloop was het erg gezellig zo meldde Zaalberg. Natuurlijk had FC Rijnland zich de wedstrijd anders voorgesteld, maar de nodige handen werden wel geschud. ,,Oh jawel. Ze waren er wel ziek van, maar de wereld vergaat ook weer niet. Ik heb een kratje neergezet en dan is het al gauw goed, hoor.”

 

Zaalberg werd een minuut of tien voor tijd gewisseld. Het was toen al 2-3 door weer Groenendijk. ,,Ik heb heel veel gaatjes dicht gelopen zoals dat heet. Maar tegen het eind was ik wel leeg, maar ja ik ben dan ook bijna veertig.”

 

Arjan Kluivers, vorig seizoen nog een deel van de competitie speler bij Lugdunum verloor met FC Rijnland niet alleen de wedstrijd, maar er moet tevens een wonder gebeuren om de titel nog te pakken. Toch de inzet van het versterkte FC Rijnland aan het begin van het lopende seizoen.

 

,,Ons middenveld werd gesloopt. We hebben dinsdag nog uitgebreid gesproken dat het anders moet, maar dat heeft niet geholpen. Onze keeper (Marco Vink, red.) gaf telkens een ‘peer’ naar voren en dat schoot van geen kant op. Als middenvelder ben je dan kansloos. Je kunt niet je eigen wedstrijd spelen, maar dat gebeurde wel.”

 

De thuisploeg kreeg toch voldoende kansen en een driepunter was ook meer in de lijn der verwachtingen geweest. ,,Het was de beste tweede helft van het seizoen van ons. Dus dat is hoopvol. Maar ik weet niet wat hun keeper aan het doen was, maar die ranselde vrijwel alles eruit. Zonder hem hadden we gewoon gewonnen. Wat was die jongen fantastisch. Daarbij komt nog dat hun tweede goal buitenspel was, dat zit dan ook al tegen. Om moedeloos van te worden. Die scheidsrechter was niet geweldig, nee. Het leek wel een zaalvoetbalscheidsrechter. Hoe dan ook, we hebben deze wedstrijd verloren door de eerste helft waarin wij niet hebben gevoetbald. Onze kwaliteiten, die er echt volop zijn, kwamen er zo niet uit en zie daar de gevolgen.”

 

Wedstrijdstatistieken:

FC Rijnland: Vink, De Water, Van Houten, Pardon, Dros, Van Koppen, Smeele, Verhoogt, Kluivers, Kamphues, Brandt.

Wissels: Distelvelt, Mink, van der Steen.

Leidsche Boys: Boutier, Oomen, Polane, Koolen, Van der Reijden, Schoonderwoerd, Ruigrok, Nachtegeller, Kaya, Zaalberg, Groenendijk.

Wissels: Mkaddem, Boultam.

Scoreverloop: 1-0 Brandt, 1-1 Zaalberg, 1-2 Groenendijk, 2-2 Verhoogt, 2-3 Groenendijk.