sponzen en waterzakkenDrie competitiewedstrijden speelde de 24-jarige Mark Hermenet dit seizoen met UVS(zo). De verdediger is aan zijn zesde seizoen bezig in de hoofdmacht van UVS.  In de jeugd voetbalde hij  bij Roodenburg en RCL. Sinds de C-jeugd speelt hij bij UVS.

 

Uit bij RKDEO (1-2 winst voor de Leidenaren, red.) ging het tijdens de wedstrijd mis. Bij een luchtduel en de daarop volgende landing, sloeg de enkel van de speler dubbel en werd deze zienderogen dik. Na een bezoek aan het Mark Hermenetziekenhuis bleek er een breuk in de enkel te zijn opgelopen. De enkel werd vervolgens in het gips gezet en Hermenet moest daar 2 ½ week mee rondlopen. Sinds afgelopen week is het gips verwijderd en moet de linksback zoveel mogelijk gaan lopen. Hierdoor moet er weer spieropbouw plaatsvinden en als dit goed gaat, kan voorzichtig weer begonnen worden met trainen.

 

Krijg je speciale training?

,,Met behulp van een fysiotherapeut. Vooral ook op het gebied van coördinatie.”

 

Heb je al vaker last gehad van blessures?

,,Niet echt, wel eens een keer mijn sleutelbeen gebroken.”

 

Wie speelt er nu op jouw positie?

,,Dat is Donovan Valies en hij doet het goed.”

 

Wordt het een probleem voor jou om weer terug te komen in het eerste?

,,Ik weet dat ik mijn best moet doen want er is genoeg concurrentie. Dit is mijn zesde seizoen in het eerste, maar het is niet vanzelfsprekend dat je gelijk weer in de basis staat. Ik hoop begin november of anders eind november weer te kunnen voetballen. Mijn specialiteit is wel dat ik tweebenig ben met voetballen. Dat heeft zo zijn voordeel voor mij en het is een nadeel voor mijn tegenstander.”

 

Mark, namens Leidenamateurvoetbal wensen we jou een snel herstel toe  en succes met UVS!

,,Ja, bedankt voor de belangstelling.”